várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

JÓKŐ

 

(szlovák: Dobrá Voda, német: Schwarzenstein)

GPS: 48°36'34.9"N 17°31'44.1"E

48.609690, 17.528914

 

    1316-ban az erősség urát Nagy Aba fiát Miklóst megvakították, ezért Csák Máté serege ostrom alá vette Jókőt. Ekkor történt a vár első okleveles említése. A következő esztendőben a királyi csapatok a hatalmába került. 1386-tól Anjou Mária királynő és férje, Luxemburgi Zsigmond elzálogosította. A középkor további évszázadaiban mindvégig magánkézben volt, mivel a XVI. században távol esett a török hódoltság területeitől. A Lipót császár által elrendelt várrombolási parancstól is megmenekült. II. Rákóczi Ferenc szabadságharca után az Erdődy főnemesi családé. Egy XVIII. századi tűzvész óta lakatlan, bár a legenda szerint éjszakánként a várúr szelleme megjelenik a falakon.

    Dobra Voda településen végighajtva, a templom jobb oldalánál haladjunk el. Ezután a 16-os számú háznál forduljunk balra, majd a hamarosan kettéágazó útról, a villanyoszlop jobb oldalán menjünk tovább egészen az utolsó házig. Itt parkoljunk (ha a sorompó nyitva van, behajthatunk a műútra). A műúton sétálva egy nagy jobbos kanyar előtt, balra lévő tisztásnál kell betérni az erdőbe. Az ösvényen haladva kb. 10 perc után balra egy kisebb út ágazik ki, erre térjünk le és pár perc után a hatalmas falakhoz érünk. Kellemes séta, a parkolótól indulva kb. 30-35 perc. 

Csodálatos, monumentális falmaradványok. A helybéli fiatalok gyakran vívnak harcot kedvtelésből a falak között, ezért ne lepődjünk meg, ha fura öltözetű gyerekeket látunk.

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.