várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

BLATNICA

(szlovák: Blatnica)

GPS: 48°56'49.9"N 18°56'49.3"E

48.947187, 18.947039

        Blatnica várának első okleveles említése 1341-ben történt. Az erősséget 1389-ben Luxemburgi Zsigmond Pogány Domokosnak adományozta, majd egy évvel később visszacserélte és elzálogosította. 1450 és 70 között egy lengyel származású rablólovag, Peter Komorowsky innen sanyargatta a környék lakóit. Tőle Mátyás király szerezte meg a várat, majd a XVI. századtól a Révay família adomány lett. A XVII. században új elővárral megerősített épületet előbb Thökölyi, később Rákóczi hadai rongálták meg és foglalták el. A Habsburg-ellenes rendi felkelések lecsillapodása után Blatnica várának jelentősége megszűnt, de 1790-ig lakott volt. Ezután tulajdonosai végleg leköltöztek a településen épített barokk kastélyba.

   Mosócról érkezve az útról már látni a kastély épületét, amiben múzeumot rendeztek be. A bejárathoz kis hídon keresztül jutunk és a kapu előtt ingyenesen parkolhatunk.

     A várhoz vezető utat tábla jelzi. Itt egy nagyobb parkoló mellett elhaladva az erdészeti úton haladjunk, majd a kis játszótérrel szembeni parkolónál álljunk meg. Autónkat letéve gyalog induljunk tovább a patak mellett. 10 percnyi séta után tábla jelzi, hol forduljunk balra az erdei ösvényre. Innen kb. 20 perc alatt érünk fel a romokhoz. A jelzések a fákon végig jól láthatóak. Kellemes séta, csak az utolsó 100 méter emelkedik kissé. A panoráma csodálatos!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.