várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

TRAUTMANNSDORF AN DER LEITA

GPS: 48°01'18.9"N 16°38'27.6"E

48.021910, 16.640992

    A kastély a középkoriban még vízivár volt, melyet a XIV. században bővítettek kényelmes lakóhellyé. Ekkor mély árok és fal vette körül, valamint saroktorony is védelmezte. 1532-ben I.Ferdinánd király tulajdona, aki zálogba adta Stefan Plüemlnek és Stefan Pottenstetternek. 1576-ban megvásárolták a Windischgraetz-ek és a következő évtizedekben folyamatosan fejlesztették. 1696-ra már 21 szobával rendelkezett, melyek falait festmények, freskók díszítették. 1725-ben Christian Alexander Oedtl tervei alapján jelentős bővítést hajtottak végre, ekkor nyerte el barokk formáját.1756-ban került a Batthyány-ak tulajdonába, majd 1811-ben kezdődött a klasszicista átépítés az alsó-ausztriai építész Ernest Koch tervei alapján. Az I. világháború után 24 család lakott a falai között, majd 1921-ben árvíz, 27-ben pedig földrengés sújtotta. 1988-ban egy salzburgi vállalkozó Thomas Wassibauer megvásárolta a kastély kétharmadát, és megkezdte a restaurációt, ami nem fejeződött be.

    A településre délről érkezve a körforgalom előtt kell jobbra fordulni a Haupstrasse-re és az út egyenesen a kastélyhoz vezet. Parkolni a házak előtt lehet. A romos épület nem látogatható, de vannak ajtók melyek nincsenek bedeszkázva, így be lehet nézni. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.