várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

ROMHÁNY

Prónay kastély

GPS: 47°55'40.2"N 19°15'22.4"E

47.927834, 19.256224

   A barokk kastélyt Prónay II. Gábor, Bars és Gömör vármegye főispánja építette 1780 körül. Az épületet a XIX. században klasszicista stílusban építették át. II. világháború után iroda, majd általános iskola volt, végül a Híradtástechnikai Anyagok Gyára vette meg. A folyamatosan pusztuló épület tetőzetét 2012-ben újították fel.

   A Romhányról Szátokra vezető úton, a buszmegálló után a jobb oldalon találjuk a romos kastélyt. Nem látogatható, parkolni az út mentén lehet.

 

Laszkári kúria

GPS: 47°55'39.4"N 19°15'16.4"E

47.927602, 19.254556

   Sembery Márton klasszicista kastélya feltehetően 1780-ban épült. 1888-ban az épület leégett, mai formáját a XIX. század végén történt helyreállításkor nyerte el. Időközben a Laszkári család tulajdonába került, akik itt őrizték levéltárukat és 3000 kötetes könyvtárukat. 1945 után a rendőrség költözött az épületbe, 1980-tól pedig a helyi csempegyár mintaboltjaként működött. 2002-től magántulajdonba került, de a tervezett panzió nem valósult meg. Napjainkban az épület önkormányzati tulajdon, műemléki védelem alatt áll.

   A Prónay kastélytól 50 méterre, az út ellenkező oldalán találjuk a kúriát. Kapuja bedeszkázva, nem látogatható. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.