várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

TIBOLDDARÓC

Gencsy kúria

GPS: 47°55'20.9"N 20°37'57.7"E

47.922473, 20.632687

     A XVIII. század végén, barokk stílusban épült kúria a XX. században a borászati tevékenység központja volt - itt készítették a Törley pezsgő alapborát. 

    Az igen romos állapotban található épületet a Dózsa György úton, a templommal átellenben találjuk. Nem látogatható.

Majthényi – Kerekes kúria

GPS: 7°55'25.3"N 20°37'52.0"E

47.923690, 20.631106

    A késő barokk épületet a XVIII. század végén építette a Majthényi család. Az „L” alaprajzú öt szobás épületben született az író Madách Imre édesanyja, báró Majthényi Anna. A Majthényiak egészen a XIX. század végéig birtokolták a kastélyt, majd a Péchy család tulajdonába került. Péchy Margit gyermekei tanítójának, Kerekes Ferencnek adományozta, akinek családja egészen 1950-ig tulajdonolta. A család kihalása után az épület a helyi Tsz használatába került.

    A teljesen felújított kúriát a templom bal oldalán találjuk, nem látogatható.

Bottlik kastély

GPS: 47°55'38.8"N 20°38'18.7"E

47.927435, 20.638524

    A U alaprajzú, földszintes kastély 1830-ban épült klasszicista stílusban. A névadó Bottlik Lajos 1875-ben vásárolta meg Okolicsányi Ferenctől. Az épületet 5 hektáros park vette körül ami növényritkaságokkal lett beültetve. A család egészen 1945-ig birtokolta a kastélyt, melyben az államosítás után óvodát és szolgálati lakásokat alakítottak ki, a vadászteremből pedig tornaterem lett. Az 1980-as években felújították, majd rövid ideig kastélyszállóként működött. 

    A település északi végén az út jobb oldalán találjuk a romos épület lezárt kapuját. Bemenni nem lehet, mert a korábban nyitva lévő ooldalsó kaput is lelakatolták. A helyiek elmondása alapján állatokat tartanak az épületben.

 

      Ha Tibolddarócon járunk érdemes felsétálni a barlanglakásokhoz is, amelyekhez a templom jobb oldalától indul a 10 perces séta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.