várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

NEMESGOMBA

(szlovák: Hubice)

GPS: 48°05'51.2"N 17°23'52.0"E

48.097562, 17.397772

    Az 1899-ig Gomba nevet viselő település első kastélya a Gombay család nevéhez fűződik, ám erről mára nem maradt fent írás. Ma látható kastélyának elődjét egy tornyokkal megerősített erődfallal körülvett saroktornyos palotát az 1760-as években építette Szelepcsényi György érsek. A birtok a XIX. században Udvarnoky Lajos tulajdonába került, aki az erődfalat lebontva klasszicista kastéllyá építette át az erősséget. 20 hektáros parkja 1883-ban Rosenburg Károly kertész által nyerte el végleges formáját. Többszöri tulajdonosváltás után 1945-ben a kastélyt államosították és iskolát működtettek a falai között. Az épület 1980-tól üresen áll.

Kiskastély:

GPS: 48°05'49.7"N 17°23'49.4"E

48.097144, 17.397060    

     A parkban található ovális alaprajzú, neoklasszicista kiskastély egy istálló átépítésével jött létre a XIX. század végén. Ennek során az épületre emeletet húztak, és két oldalszárnyat építettek hozzá. Az épület az akkori tulajdonos Wiener-Welten család egy részének lakóhelye volt.

     Délről érkezve a településre, az Olda-t jelző tábla után a bal oldalon, közvetlenül az út mellett találjuk a kastélyokat. Parkolni az út mellett, vagy visszafordulva kb. 50 méterre a kaputól lehet – ingyenesen. A kastély kapuja lezárva, a bokroktól és a fáktól szinte semmi sem látható belőle. A kaputól balra a kerítés egy részen megdőlt, így egy szemétkupacon átgázolva be lehet jutni az épületekhez. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!