várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

 

KORLÁTKŐ

 

(szlovák: Cerová)

GPS: 48°34'30.9"N 17°23'08.9"E

48.575245, 17.385811  

 

     Az első említése a XIV. századból ismert, amikor Csák Máté fegyveresei sikertelenül ostromolták. A következő évtizedekben a pozsonyi királyi ispánsághoz tartozott és a Csehország – Nagyszombat útvonal ellenőrzését látta el. 1386-ban Luxemburgi Zsigmond királyé, aki 1394-ben a lengyel Stibor pozsonyi ispánnak adományozta. 1414-ben a Kamara kezelésébe jutott, majd Újlaki Miklós erdélyi vajda szerezte meg. 1443 előtt cseh husziták foglalták el, akiktől 3 év múlva Bucsányi Osvát váltotta ki. Később az Apponyiak birtoka, akik XVI. század folyamán megerősítették. Korlátkő elkerülte a felrobbantási parancsot, sorsát a környező lakosság építőanyagigénye pecsélte meg.

    Rozbeny község meredek utcáján az elágazásnál forduljunk balra. Ez az út egészen az erdő széli faházhoz vezet. Parkolni itt tudunk, bár a gazda jobban szereti, ha kicsit távolabb állunk meg. Az erdőbe egyenesen bevezető útra ne menjünk be bármennyire csalogató, mert az nem a várhoz, hanem a hegyről le a faluba visz!!! Az erdő előtt menjünk jobbra, kb. 50 méterre lesz a várhoz bevezető út. A fán kék romjelzés van. Innen már pár perc és az egykori kapuhoz jutunk. Teljesen rom, a növényzet benőtte. Óvatosan mozogjunk!

 

 

 

  

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.