várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

MÁRKUSFALVA

(szlovák: Markušovce, német: Marksdorf)

GPS: 48°54'56.8"N 20°37'13.1"E

48.915777, 20.620317    

     A Máriássy família egykori várát még a XIII. században kezdték építeni, amikor egy négyszögletes öregtornyot és egy kisebb méretű palotát kerítettek körbe várfallal. Ehhez építette hozzá Máriássy Pál a XVI. század második felében a felsővárat, melynek bejáratát két kerek alaprajzú külsőtorony védelmezte. Az udvarán egy nagyobb méretű reneszánsz stílusú palotaszárnyat emeltek, ennek ellenére sem számított erőségnek, mindvégig megmaradt magánvárnak.

    A várat a kis dombon található templom mellett találjuk. Nem látogatható!

Máriássy kastély

    GPS: 48°54'56.3"N 20°37'26.5"E

48.915642, 20.624024   

      A XVII. század első felében kényelmesebben várkastélyt építtetett a Máriássy család. A téglalap alakú épület sarkait egy-egy kör alakú torony díszíti. Az épület közepén karcsú őrtornyot emeltek, melyen ma barokk sisak látható. A toronyszobákon kívül 16 tágas, boltozott lakószobát alakítottak ki.

    A csodálatos kastélyt az út mellett találjuk. Vele szemben tágas, ingyenes parkoló van. Itt letéve autónkat nemcsak a kastély, de a vár is percek alatt elérhető! Az épületben Szlovákia kastélyaiból, kúriáiból válogatott bútorokat csodálhatunk. Kár, hogy a fotózásért külön fizetni kell!!  A gondozott Francia parkban lévő rokokó kiskastély 1778-ban épült zene pavilonnak. Ez is látogatható, hangszerkiállítás van a falai között.

Nyitva, belépő: 

http://www.muzeum.sk/?obj=muzeum&ix=hnkhn_msp

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.