várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

GALGAGYÖRK

Gosztonyi kastély

GPS:47°44'38.0"N 19°2a

47.743887, 19.375704

   Egri István építette 1735-1753 között, barokk stílusban. Az épület örökösödés útján előbb  a Parniczky, majd a Földváry családé lett, akik az 1860-as években teljesen átépítették. A Gosztonyi család házasság révén jutott a kastélyhoz. A II. világháború után magtárként hasznosították, majd 1947-1951 között a melléképületeit elbontották. Később felsőtagozatos iskolaként működött, majd a rendszerváltásig üresen állt. Jelenleg óvoda.

   Északról érkezve a településre a Kállói utcára kell lefordulni (jobbra), majd a bal oldali kisebb dombon találjuk a kastélyt.

 

Tahy kastély

GPS: 47°44'32.5"N 19°22'36.7"E

47.742366, 19.376863

   Az 1600-as évek végén épült barokk Tahy kastélyt 1815-ben bővítették, majd klasszicista stílusban átépítették. Parkjában lovas és teniszpálya is kialakításra került, illetve itt álltak a cselédházak és gazdasági épületek is. A családba nősülés útján bekerült Sturmannok által modernizált épületbe áramfejlesztőt telepítettek, a fűtést pedig az épület alatt lévő fatüzeléses kazánok biztosították. A II. világháború idején a kastélyban katonai kórház működött, majd a világégést követően művelődési házat és szolgálati lakásokat alakítottak ki az épületben. 1994-1996 között az önkormányzat felújította, jelenleg polgármesteri hivatal, gyermek- és felnőtt orvosi rendelő, illetve művelődési ház található benne.

   A Rákóczi út bal oldalán találjuk a kastélyt. Előtte kialakított ingyenes parkoló.

Dodlhoff kastély

GPS:47°44'32.6"N 19°22'40.5"E

47.742382, 19.377915

   A barokk stílusú épület 1790 körülépült, utolsó tulajdonosa báró Doblhoff Erik volt. A második világháború után az épületben kapott helyet a községi tanács, majd az 1960-tól öregek otthona volt. Az ingatlan az 1990-es évektől magántulajdon.

   A Tahy kastély után található épület nem látogatható.

Ibrányi kastély

GPS: 47°44'22.8"N 19°22'07.6"E

47.739674, 19.368764

   Báró Ibrányi Mihály Magyar Királyi honvéd huszár százados földszintes kastélya az 1790-es években épült. Elmondások szerint gyakori vendég volt az épületben Horthy Miklós kormányzó és családja. Jelenlegi tulajdonosai 1994-ben vásárolták meg a kastélyt a helyi termelőszövetkezettől.

   A Vasút úton az átjáró után forduljunk jobbra, majd rögtön balra, a Szilágyi útra. A kastélyt a jobb oldalon, egy kisebb dombon találjuk. Nem látogatható.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.