várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

MEZŐCSÁT

Dobozy kastély

GPS: 47°48'52.2"N 20°56'24.7"E

47.814496, 20.940203

    Dobozy Dániel birtokos, magyar királyi kamarás eklektikus kastélya 1889-banépült Keselyűhalmon. Az „L” alaprajzú saroktornyos kastélyhoz egykoron gazdasági épületek is csatlakoztak. A II. világháború után a tsz tulajdonolta, volt terményraktár és szolgálati lakás is. Utolsó felújítás 1977 és 78 között történt, amikor a tetőszerkezetét tették rendbe. 2004-től önkormányzati tulajdon.       

    A Dobozy kastélyt Mezőcsáttól 3 km-re, Keselyűhalmon találjuk. A romokhoz a buszmegállónál forduljunk a betonozott útra, majd a házak után térjünk jobbra a sorompóhoz. A növényzettel teljesen benőtt kastély megmaradt részeit a jobb oldalon találjuk. 

 

Édes kúria

GPS: 47°49'09.5"N 20°54'15.1"E

47.819314, 20.904202

     Az eklektikus kúriát az 1920-as években építette Édes Antal. A II. világháború után községi tulajdonná vált épület 1920-tól egészségházként működött, jelenleg házasságkötő terem.

Márk kastély

GPS: 47°49'05.7"N 20°54'16.2"E

47.818235, 20.904491

     A Márk család eklektikus kastélya a XX. században épült. 2000-ben felújított kastély helytörténeti és időszaki kiállításoknak és a Kiss József emlékszobának ad helyet. Jelenleg a Mezőcsáti Járási Hivatal is a falai között működik.  

    Az épületeket a Szent István úton, egymástól 100 méterre találjuk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!