várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

NYITRA

 

(szlovák: Nitra, német: Neutra)

GPS: 48°19'06.0"N 18°05'12.5"E

48.318331, 18.086811

  

    A 900-as évben egy új, fa-föld szerkezetű várat emeltek az addig lakatlan, Nyitra folyó fölé magasodó hegycsúcson. A földvárban mohamedán kálizok éltek, akik vámos és határvédő feladatokat láttak el. 1042-ben a nyitrai ispánsági várat III. Henrik német-római császár fegyveresei égették fel. 1108 körül kőfalakkal kerített erődítménnyé épíették át. Az erős várat az őrség megvédte a tatárok támadásával szemben. Az 1270-es években II. Ottokár cseh király seregei többször is ostromolták. A XIV. század elején Csák Máté parancsára elfoglalták. 1440-ben a huszitáké, uralmuk 1462-ben ért véget. 1582-ben kezdődött meg Nyitra püspökvárának átépítése és 1588-ig tartott. 1605-ben Bocskai István hajdúi, 1620-ban Bethlen Gábor erdélyi fejedelem foglalta el. 1663 októberében a királyi helyőrség ágyúlövés nélkül adta át a törököknek. A következő év májusában, a Souches tábornagy vezette császári sereg visszafoglalta Nyitrát. Mint püspöki lakhely elkerülte a magyar várakra vonatkozó felrobbantási parancsot.

    A főútról a városba betérve, a közlekedési lámpa után a templomnál jobbra forduljunk. A főtéren, fizetős parkolóban hagyhatjuk autónkat. Onnan 10 perc könnyed séta. Ha van kedvünk sétálni, kicsit távolabb több helyen is ingyenesen parkolhatunk. Sajnos későn érkeztünk így már nem lehetett bemenni.

                           

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.