várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

LOVASBERÉNY

GPS:47°18'48.4"N 18°32'41.3"E

47.313435, 18.544801

    A kastély legkorábbi délnyugati részét még a Buzlay család építtette a XV. században. A birtok 1698-ban gróf Siegbert Heister generális tulajdonába került, aki felújította és kibővíttette az épületet. 1730-ban a Czirákyak szerezték meg a birtokot és Rieder János építésszel 1763 és 1767 között két szárnyal bővíttették a kastélyt. Ekkor épült a díszudvar melletti L-alaprajzú kiskastély is, mely a vadászatokra érkező vendégek szálláshelyéül szolgált. Mai formáját 1804 és 1810 között gróf Cziráky Antal Mózes idején nyerte el. A kastély utolsó jelentős átalakítását 1850 körül Ybl Miklós végezte, ekkor történt a jobboldali udvari szárny átépítése és a hátsó sarokpavilonok megújítása. Az épület parkjában egykor pálmaház, vadászlak, valamint a tó partján romantikus halászkunyhó is megépítésre került. Az államosítás után az épület és a park állapota fokozatosan romlott, 1951-től gépállomás és irodák kaptak helyet az épületben.

    A kastélyt a Park téren találjuk. Parkolni az épület közelében lehet – ingyenesen.

Nyitva, belépő: http://xn--nf-fka.hu/hu/varak-kastelyok/varak/lovasbereny-2/

A kastély igen rossz állapotban várja a felújítást, a mérsékelt kiállításon a Cziráky kastély történetével ismerkedhetünk meg.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.