várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

FELSŐELEFÁNT

(szlovák: Horné Lefantovce, német: Oberelefant)

GPS: 48°25'26.7"N 18°09'57.8"E

48.424073, 18.166050

    A településen Elefánty Mihály földbirtokos 1369-ben megalapította a pálos rendházat, ami a rend egyik legfontosabb központja lett. A szerzeteseket itt olyan neves tudósok avatták be a bölcsészettudományok rejtelmeibe, mint Ányos Pál. Termeiben tanácskoztak a rend vezetői és a környék lakói, valamint itt íratták meg fontos szerződéseiket. 1774-ben miután II. József megszüntette a pálos rendet, a barátok kiköltöztek. Az új tulajdonosok még egy emeletet húztak az eredetileg gótikus épületre, és különböző célokra használták. 1836-ban Gyulai Ferenc táborszernagy  vásárolta meg, majd fogadott fia, Edelsheim-Gyulai Lipót barokk stílusú kúriává alakíttatta át. A jobb sorsra érdemes épület egykor tüdőszanatóriumként működött.

   Haladjunk végén a települést átszelő úton, egészen be az erdőbe. A fák között kanyargó, jó minőségű aszfaltút legvégén találjuk a hatalmas kastélyt. Az épület nem látogatható!

  GPS: 48°25'17.3"N 18°08'54.3"E

48.421457, 18.148417

     Az 1618-ban épült emeletes, négy saroktornyos épület a Jezerniczky később a Charada család tulajdona volt.

   A fent említet kastélyhoz vezető út jobb oldalán, egy parkban találjuk a lezárt, nem látogatható épületet.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.