várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

KASSA

(szlovák: Košice, német: Kaschau)

GPS:  48°45'43.8"N 21°14'11.7"E

48.762172, 21.236572

    A Hernád folyó partján található 466 méteres várhegyen fekvő várat, a XIV. század első évtizedében építették. Ura, az Aba nembeli Amade nádorispán innen sanyargatta a városlakókat, valamint az utazó kereskedőket. Az uraságot 1311-ben egy verekedés során megölték a szász polgárok, a várat pedig a következő évi rozgonyi csata után rombolták le. Állagmegóvása a kilencvenes években kezdődött.

   Kassáról Gölnicbányára vezető 547-es számú úton haladva, az állatkertet 4km-re jelölő nagy tábla jobb oldalánál találjuk a várhegy oldalában kialakított ingyenes parkolót (külön "HRADOVÁ" tábla jelzi). Innen kiépített úton, 15 perc könnyű sétával érjük el a részben konzervált falmaradványokat. A kilátóból pompás látvány nyílik a városra. 

  Óváros:

    Szlovákia második legnagyobb városa, csodálatos Dómmal, Rodostói-házzal és a meseszerű Jakab-palotával.

  Délről érkezve a városba a sétálóutca előtt forduljunk jobbra. Ha nem akarunk fizetni a parkolásért, akkor térjünk még egyszer jobbra és a lakótelep házainál nyugodtan letehetjük az autónkat. A Dómba nincs belépő, lemenni a Rákóczi kriptába viszont csak azzal lehet. A szentély mögötti kis utca elvezet a Jakab-palotához (fent), amit szintén érdemes megtekinteni. A történelmi belváros szépen felújítva, kihagyhatatlan látnivaló!!!        

    

 

    

            

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.