várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

APPONY

(szlovák: Oponice)

GPS: 48°26'53.8"N 18°09'22.7"E

48.448270, 18.156304   

   Appony várát a Csákok építtette a XIII. század második felében. A Nyitra folyó partján futó utat ellenőrizte. Csák Máté halála után királyi vár, melyet Zsigmond király többször elzálogosított. A török időkben fontosabb katonai szerepe nem volt. A XVI. században egy félkörös bástyával megerősítették. A XVII. század leégett, és a nehezen megközelíthető, várat gazdái már nem újították fel.                        

   Az egykori erősséghez a Chateau kastélyhotel melletti útról tudunk feljutni, igen kiadós sétával.

Kastélyhotel:

GPS: 48°27'50.4"N 18°08'53.4"E

48.464003, 18.14816

6   

   A Chateau hotelként működő kastély a település központjában, közvetlenül az út mellett található. A kapun behajthatunk és gépjárművünket a teljesen felújított épület előtt kialakított parkolóban hagyhatjuk. A kastélyban kávézó is működik. Szép látnivaló!

Apponyi kastély:

GPS: 48°28'13.7"N 18°08'43.8"E

48.470457, 18.145510  

 

   Az 1840-ben épült kastély 1850-ben került az Apponyiak tulajdonába, akik XIX. század közepén átalakították és kibővíteték. Az utolsó építési módosítások következtében neogótikus elemeket kapott. A kastélyban jelenleg az Apponyi Múzeum működik, amelyben többek között megcsodálhatjuk a falfestményeket és a vadásztrófeákat.                            

   A hoteltől egyenesen továbbhaladva, a templom után találjuk a kívülről elég megviseltnek tűnő épületet. A kerítés kis kapuja nyitva, így nyugodtan besétálhatunk, ám a múzeumba már jegyet kell váltanunk.                                               Nyitva, belépő:

http://www.muzeum.sk/default.php?obj=muzeum&ix=amoe

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.