várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

RUSZT               

(német: Rust am Neudsiedler See)

GPS: 47°48'08.5"N 16°40'38.2"E

  47.802370, 16.677283

    A települést Ceel néven Károly Róbert adománylevelében említik még 1317-ben. A Rust megnevezés először 1393-ban tűnik fel, mint a szilfa (Rüster) középkori német alakja. A városkát 1512-ben veszik körül falakkal, árkokkal és egyéb védelmi rendszerrel, de ez sem tudja megakadályozni az 1529-es és 1532-es török pusztítást. Ruszt 1649-től szabad település, városi rangra 1681-ben emelkedett. A trianoni békeszerződésig Sopron vármegyéhez tartozott, 1921-ben csatolták Ausztriához. 2001-től az óváros a Fertő-tó térségével együtt az UNESCO világörökség részét képezi.

Halásztemplom

GPS: 47°48'00.6"N 16°40'26.6"E

         47.800169, 16.674041

    A templom egy XII. századi román kápolna alapjaira épült 1400 körül. 1529-ben a törökök felgyújtották, de a helyiek újjáépítették. A templom tornyát a XIX. század végén bontották el. Itt találhatók Burgenland legrégibb középkori freskói, valamint orgonája. A templomot a XVII. században lőréses erődfallal vették körül ami a mai napig fennmaradt.

    A településre érkezve a jobbos ív után forduljunk balra a  Conradplatz-ra. Az út a történelmi belvárosba vezet, ahol kis öblökben parkolhatunk. A Pulverturm-hoz az utca végén forduljunk balra az Am Seekanalra, majd kb. 50 métert haladva a bal oldalon találjuk a kaput. A Halásztemplomot és a várfalat a főtér nyugati oldalán, egy kisebb emelkedőn találjuk.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.