várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

VINNA

 

(szlovák: Vinné)

GPS: 48°49'12.4"N 21°57'00.1"E

48.820119, 21.950032

 

     Vinna (Tarna) várát valószínűleg 1270 és 1300 között építették fel a Kaplyon nemzetséghez tartozó Jakó fiai. 1312-ben az Amadé-fiak tartományúri serege feldúlta, majd 1335-ben a Nagymihályi nemesi család tulajdonába került. A középkorban nem volt jelentősebb katonai szerepe, mindvégig magánföldesúri tulajdonban volt. A török nem sanyargatta, pusztulása a XVII. század végén, a Thököly Imre vezette kuruc felkelésben következett el, mikor a győztes császári csapatok felrobbantották az épületeit és védőműveit.

     Gépkocsival Trnava pri Laborci községbe hajtsunk, majd kövessük a sárga jelzést (felfestve a vilannyoszlopokra). Az utolsó háznál (focipályával szemben) az út mellett parkolhatunk. A földúton elindulva, egy nagy keresztnél az út elágazik. Ha a bal oldalán indulunk el, akkor a sárga jelzést követve a hegygerincen érünk fel a várhoz (kb. 20 perc). Azonban ez elég meredek és a kis ösvény helyenként csúszós.  Ha az említett kereszt előtt továbbsétálunk, akkor a várhegy alatt elhaladva, a Vinna-ból érkező kék  jelzésű útra jutunk (kb. 15 perc). Innen még 30 perc könnyű sétával jutunk fel a várhoz. A romon folyamatos állagmegőrzést végeznek. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?    *****    Párkapcsolat, karrier, pénzügyek - elakadtál valahol? Szeretnéd tudni a válaszokat? Akciós Tarot kártya elemzés!    *****    and i know now that this world will never be enought