várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

FEKETEHALOM 

(román: Codlea, német: Zeiden, szász: Zäöeden)

GPS: 45°41'59.5"N 25°26'45.9"E

45.699854, 25.446074

    Feketehalom templomát feltehetően a Német Lovagrend építette a XIII. század elején. Az 1421-ben és 1432-ben török seregek által megrongált templomot gótikus stílusban újjáépítették, illetve megerősítették. Erődítése során 4 tornyot építettek és többszörös védőfallal vették körbe. 1612-ben Báthori Gábor erdélyi fejedelem, 1658-ban a tatár seregek foglalták el, utóbbiak fel is gyújtották. A később felújított templom ma is látható kazettás mennyezetét 1702-ben, az orgonáját 1709-ben készítették. A XIX. században a külső falgyűrűt és egy tornyot elbontottak, a kaputornyot pedig 65 méter magas harangtoronnyá építették át. Az elkövetkező évtizedek folyamán a várfal külső része folyamatosan beépült.

    A várfallal körülvett templom város központjában található. A parkolás elég nehézkes, de a közeli kis utcácskákban ingyenesen megoldható (pl. Strada Magurii-n a körforgalom után). A múzeumnak is helyet adó műemlék bejárata a Strada Lunga körforgalmánál található. Az udvarra a belépés ingyenes, ám a templom megtekintéséért és a fotózásért fizetni kell. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj