várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
 

CSEJTE

 

(szlovák: Čachtice, német: hächtitz)

GPS: 48°43'30.4"N 17°45'39.3"E

48.725112, 17.760903

 

 

    A tatárjárás után épült várat 1276-ban sikeresen védelmezték meg II. Ottokár cseh király seregének támadásakor, azonban még ebben az évszázadban megszállta Csák Máté serege. Luxemburgi Zsigmond király adománya révén 1392-ben a lengyel származású Stibor pozsonyi ispán birtokába került, 1436-ban pedig örökadományként Guthi Ország Mihály báró szerezte meg. A Guthiaké egészen 1567-ig birtokolták, majd a királyi Kamara kezelésébe került át. 1602-ben örökbirtokul szerezte meg a Nádasdy família. 1610-ben itt tartóztatta le emberivel Thurzó György Báthory Erzsébetet.  A cselédlányok meggyilkolásával vádolt úrnőt szobafogságban őrizték egészen a három évvel később bekövetkezett haláláig. 1671-ben a Bécsi Kamara elkoboztatta. Utolsó katonai szerepét a kuruc szabadságharcban játszotta: 1703 végén megszállták a felkelők, 1707-ben császári seregek foglalták el, akik később felrobbantották az erődítmény falait.

       A templom előtt a pizzéria melletti kis utcára kell behajtani, ami elég keskeny ugyan, de egészen a vár alatti tisztásig vezet. Itt kell leparkírozni, majd egyenesen a várhoz jutunk. Eléggé lepusztult, a falakat megtámasztották a leomlás ellen. Óvatosan mozogjunk a romok között.

  

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LETTERSTOME -> ÚJ OLDAL - LEVELEK MAGAMNAK - ÚJ OLDAL <- LETTERSTOME    *****    Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    Ha bármilyen kérdésed van, akár egészségügyi, akár párkapcsolati; keress meg és segítek!    *****    Költöztetés-Bútorszállítás-Tatabánya !    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Órarendek, Borítóképek SSO témában.- F e n t az 1. Videóm is c: KATT    *****    A horoszkóp elemzés,nagyon sok problémától megvéd,rámutat olyan betegségekre,melyek megelõzhetõk, ne mulaszd el,keress!    *****    Születési,gyermek,hold,párkapcsolati,fogamzási horoszkópok,elõrejelzések,biotérkép,ingyenes konzultációval.Ne hagyd ki!!    *****    Érdekel az Euróvíziós dalfesztivál? Kíváncsi vagy más országok indulóira? Akkor nézz be oldalamra, ahol láthatod õket.    *****    FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG //    *****    Egy horoszkóp olyan üzenetekhez juttat,melyek az egész életedre sok pozitív és fontos információt tartalmaz.Ne hagyd ki!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, mindent megbeszélhetsz velem! Várlak!!!    *****    Valentínnap szavazz te is Vivi és Makai Tomi fotójára likeokkal LOVE & NAAF #usacar Köszönjük!