várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

CSEJTE

 

(szlovák: Čachtice, német: hächtitz)

GPS: 48°43'30.4"N 17°45'39.3"E

48.725112, 17.760903

 

 

    A tatárjárás után épült várat 1276-ban sikeresen védelmezték meg II. Ottokár cseh király seregének támadásakor, azonban még ebben az évszázadban megszállta Csák Máté serege. Luxemburgi Zsigmond király adománya révén 1392-ben a lengyel származású Stibor pozsonyi ispán birtokába került, 1436-ban pedig örökadományként Guthi Ország Mihály báró szerezte meg. A Guthiaké egészen 1567-ig birtokolták, majd a királyi Kamara kezelésébe került át. 1602-ben örökbirtokul szerezte meg a Nádasdy família. 1610-ben itt tartóztatta le emberivel Thurzó György Báthory Erzsébetet.  A cselédlányok meggyilkolásával vádolt úrnőt szobafogságban őrizték egészen a három évvel később bekövetkezett haláláig. 1671-ben a Bécsi Kamara elkoboztatta. Utolsó katonai szerepét a kuruc szabadságharcban játszotta: 1703 végén megszállták a felkelők, 1707-ben császári seregek foglalták el, akik később felrobbantották az erődítmény falait.

       A templom előtt a pizzéria melletti kis utcára kell behajtani, ami elég keskeny ugyan, de egészen a vár alatti tisztásig vezet. Itt kell leparkírozni, majd egyenesen a várhoz jutunk. Eléggé lepusztult, a falakat megtámasztották a leomlás ellen. Óvatosan mozogjunk a romok között.

  

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj