várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
 

APPONY

(szlovák: Oponice)

GPS: 48°26'53.8"N 18°09'22.7"E

48.448270, 18.156304   

   Appony várát a Csákok építtette a XIII. század második felében. A Nyitra folyó partján futó utat ellenőrizte. Csák Máté halála után királyi vár, melyet Zsigmond király többször elzálogosított. A török időkben fontosabb katonai szerepe nem volt. A XVI. században egy félkörös bástyával megerősítették. A XVII. század leégett, és a nehezen megközelíthető, várat gazdái már nem újították fel.                        

   Az egykori erősséghez a Chateau kastélyhotel melletti útról tudunk feljutni, igen kiadós sétával.

Kastélyhotel:

GPS: 48°27'50.4"N 18°08'53.4"E

48.464003, 18.14816

6   

   A Chateau hotelként működő kastély a település központjában, közvetlenül az út mellett található. A kapun behajthatunk és gépjárművünket a teljesen felújított épület előtt kialakított parkolóban hagyhatjuk. A kastélyban kávézó is működik. Szép látnivaló!

Apponyi kastély:

GPS: 48°28'13.7"N 18°08'43.8"E

48.470457, 18.145510  

 

   Az 1840-ben épült kastély 1850-ben került az Apponyiak tulajdonába, akik XIX. század közepén átalakították és kibővíteték. Az utolsó építési módosítások következtében neogótikus elemeket kapott. A kastélyban jelenleg az Apponyi Múzeum működik, amelyben többek között megcsodálhatjuk a falfestményeket és a vadásztrófeákat.                            

   A hoteltől egyenesen továbbhaladva, a templom után találjuk a kívülről elég megviseltnek tűnő épületet. A kerítés kis kapuja nyitva, így nyugodtan besétálhatunk, ám a múzeumba már jegyet kell váltanunk.                                               Nyitva, belépő:

http://www.muzeum.sk/default.php?obj=muzeum&ix=amoe

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LETTERSTOME -> ÚJ OLDAL - LEVELEK MAGAMNAK - ÚJ OLDAL <- LETTERSTOME    *****    Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    Ha bármilyen kérdésed van, akár egészségügyi, akár párkapcsolati; keress meg és segítek!    *****    Költöztetés-Bútorszállítás-Tatabánya !    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Órarendek, Borítóképek SSO témában.- F e n t az 1. Videóm is c: KATT    *****    A horoszkóp elemzés,nagyon sok problémától megvéd,rámutat olyan betegségekre,melyek megelõzhetõk, ne mulaszd el,keress!    *****    Születési,gyermek,hold,párkapcsolati,fogamzási horoszkópok,elõrejelzések,biotérkép,ingyenes konzultációval.Ne hagyd ki!!    *****    Érdekel az Euróvíziós dalfesztivál? Kíváncsi vagy más országok indulóira? Akkor nézz be oldalamra, ahol láthatod õket.    *****    FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG //    *****    Egy horoszkóp olyan üzenetekhez juttat,melyek az egész életedre sok pozitív és fontos információt tartalmaz.Ne hagyd ki!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, mindent megbeszélhetsz velem! Várlak!!!    *****    Valentínnap szavazz te is Vivi és Makai Tomi fotójára likeokkal LOVE & NAAF #usacar Köszönjük!