várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

TIBOLDDARÓC

Gencsy kúria

GPS: 47°55'20.9"N 20°37'57.7"E

47.922473, 20.632687

     A XVIII. század végén, barokk stílusban épült kúria a XX. században a borászati tevékenység központja volt - itt készítették a Törley pezsgő alapborát. 

    Az igen romos állapotban található épületet a Dózsa György úton, a templommal átellenben találjuk. Nem látogatható.

Majthényi – Kerekes kúria

GPS: 7°55'25.3"N 20°37'52.0"E

47.923690, 20.631106

    A késő barokk épületet a XVIII. század végén építette a Majthényi család. Az „L” alaprajzú öt szobás épületben született az író Madách Imre édesanyja, báró Majthényi Anna. A Majthényiak egészen a XIX. század végéig birtokolták a kastélyt, majd a Péchy család tulajdonába került. Péchy Margit gyermekei tanítójának, Kerekes Ferencnek adományozta, akinek családja egészen 1950-ig tulajdonolta. A család kihalása után az épület a helyi Tsz használatába került.

    A teljesen felújított kúriát a templom bal oldalán találjuk, nem látogatható.

Bottlik kastély

GPS: 47°55'38.8"N 20°38'18.7"E

47.927435, 20.638524

    A U alaprajzú, földszintes kastély 1830-ban épült klasszicista stílusban. A névadó Bottlik Lajos 1875-ben vásárolta meg Okolicsányi Ferenctől. Az épületet 5 hektáros park vette körül ami növényritkaságokkal lett beültetve. A család egészen 1945-ig birtokolta a kastélyt, melyben az államosítás után óvodát és szolgálati lakásokat alakítottak ki, a vadászteremből pedig tornaterem lett. Az 1980-as években felújították, majd rövid ideig kastélyszállóként működött. 

    A település északi végén az út jobb oldalán találjuk a romos épület lezárt kapuját. Bemenni nem lehet, mert a korábban nyitva lévő ooldalsó kaput is lelakatolták. A helyiek elmondása alapján állatokat tartanak az épületben.

 

      Ha Tibolddarócon járunk érdemes felsétálni a barlanglakásokhoz is, amelyekhez a templom jobb oldalától indul a 10 perces séta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyereményjáték!!! Az elsõ 20 hirdetõ fejenként 30 kreditet kap ajándékba!!! Hirdess és nyerj! :)    *****    Csatlakozz te is az Airsoft Csapatunkba!!!!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, mindenkinek érdemes belenézni. Tõlem nagyon részletes sors és személyiség analízist kaphatsz!    *****    Születési horoszkóp,elõrejelzés, biotérkép, Jónás féle fogamzási képlet, baba horoszkóp és még sok lehetõség.Kattints!    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Sok olvasmány, érdekes ezoterikus anyagok és asztrológiai megrendelések, diplomás asztrológustól! Keress meg és válassz!    *****    Ne feledd,nemsokára itt a Karácsony és egy születési horoszkóp,nagyon kedves ajándék,lepd meg szeretteid, örülni fognak!    *****    Ünnepi minijátékkal készültünk, a határidõ rövid, nézz be mielõbb és küldd be a megoldást! :)    *****    My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim    *****    Számodra mi az, ami átadja az õszi hangulatot? Készíts õszi fotókat, küldd be és nyerj! :)    *****    WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU    *****    Rendeld meg,születési horoszkópodat 3 év ajándék elõrejelzéssel,biotérképed,párkapcsolati elemzésed.Várlak az oldalamon!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Szeptember 17. - 22. ig minden megrendelés, csak a felébe kerül! Érdemes élni ezzel a lehetõséggel. Várlak az oldalon!!!    *****    Új regényem, olvasóit keresi. Kérlek gyere és olvass bele. Egy Fantasy világ, melyben két harcos a békéért harcol...    *****    Giga akciókkal, promóciókkal vár a Faberlic cég. Ismét Magyarországon is lehet csatlakozni, Magyar katalógus már van!    *****    20-25 oldalas születési horoszkóp,3 év ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval,diplomás asztrológustól. Kattints    *****    Nagyon részletes személyiség és sors analízis, diplomás asztrológustól,3 év ajándék elõrejelzéssel.Részletek az oldalon!