várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

ALSÓPETÉNY

Somogyi-Andreánszky kúria

GPS: 47°52'11.3"N 19°14'45.9"E

47.869792, 19.246070

    Somogyi Antal kúriája klasszicista stílusban épült 1820-as években, később a híres botanikus, Andreánszky Gábor lett a tulajdonosa. Az 1950-es évek közepére meglehetősen romossá vált épület köveit és gerendáit a falubeliek széthordták, házaikba beépítették. Ma teljesen újjáépítve áll.

    Nézsa felől érkezve, közvetlen a települést jelző tábla után a bal oldalon találjuk a kastélyt. Magántulajdon, nem látogatható.

Prónay kastély

GPS: 47°52'19.3"N 19°14'47.0"E

47.872033, 19.246398

    Gyurcsányi Ignác XVIII. századi „L” alakú udvarházát a Prónay család építtette át barokk kastéllyá a XIX. században. Utolsó lakója Prónay Mihály Nógrád vármegyei főispán özvegye, Batthyány Felícia volt. A II. világháborúban kirabolt épület volt szükséglakás, műhely, iskola, orvosi rendelő, ipari üzem. A kétezres években került magánkézbe, felújítás után Szálloda Rendezvény- és konferencia központ, valamint Szemészeti lézerközpont.

   A településen áthaladó út mellett találjuk a kastélyt. A kapuhoz vezető feljárót tábla jelzi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj