várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
 

KISTAPOLCSÁNY

(szlovák: Topoµčianky)

GPS: 48°25'16.5"N 18°24'46.4"E

48.421262, 18.412899

   Várkastélyát a XV. században a Kistapolcsányi család építtette késő-gótikus stílusban. 1559-ben az országgyűlés, mint szükségtelen erődítményt le akarta bontatni, 1578-ban azonban az újjáépítéséről döntöttek. 1662-ben Rákóczi László megbízásából reneszánsz stílusban építették át, ám 1664-ben a császáriak kirabolták. 1705 januárjában itt volt Rákóczi főhadiszállása. 1708-ban a kurucok elleni győzelme után Heister tábornok serege foglalta el. 1710-ben a Coburg család vásárolta meg, majd 1711-ben Zichy Károly szerezte meg, aki 1742-ben a horvát származású Keglevich családnak adta tovább. Az épületet a XVIII. században klasszicista stílusban ismét átépítették.

   A városon áthaladva, a nagy balos ív jobb oldalán található parkban találjuk a kastélyt. Parkolni az említett ív előtti viszonylag tágas parkolóban lehet, ingyenesen. Innen a kis hídon átsétálva, percek alatt eljutunk a csodálatos kastélyhoz. A főbejárat zárva, a jobb oldali kis kapun lehet bejutni az épületbe, ahol múzeumot és hotelt találunk.

Nyitva, belépő: http://www.zamok-topolcianky.sk/main.php?menu=5&lang=en

Igényesen felújított kastély, ennek megfelelően magas árakkal üzemel.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LETTERSTOME -> ÚJ OLDAL - LEVELEK MAGAMNAK - ÚJ OLDAL <- LETTERSTOME    *****    Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    Ha bármilyen kérdésed van, akár egészségügyi, akár párkapcsolati; keress meg és segítek!    *****    Költöztetés-Bútorszállítás-Tatabánya !    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Órarendek, Borítóképek SSO témában.- F e n t az 1. Videóm is c: KATT    *****    A horoszkóp elemzés,nagyon sok problémától megvéd,rámutat olyan betegségekre,melyek megelõzhetõk, ne mulaszd el,keress!    *****    Születési,gyermek,hold,párkapcsolati,fogamzási horoszkópok,elõrejelzések,biotérkép,ingyenes konzultációval.Ne hagyd ki!!    *****    Érdekel az Euróvíziós dalfesztivál? Kíváncsi vagy más országok indulóira? Akkor nézz be oldalamra, ahol láthatod õket.    *****    FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG //    *****    Egy horoszkóp olyan üzenetekhez juttat,melyek az egész életedre sok pozitív és fontos információt tartalmaz.Ne hagyd ki!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, mindent megbeszélhetsz velem! Várlak!!!    *****    Valentínnap szavazz te is Vivi és Makai Tomi fotójára likeokkal LOVE & NAAF #usacar Köszönjük!