várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

KISTAPOLCSÁNY

(szlovák: Topoµčianky)

GPS: 48°25'16.5"N 18°24'46.4"E

48.421262, 18.412899

   Várkastélyát a XV. században a Kistapolcsányi család építtette késő-gótikus stílusban. 1559-ben az országgyűlés, mint szükségtelen erődítményt le akarta bontatni, 1578-ban azonban az újjáépítéséről döntöttek. 1662-ben Rákóczi László megbízásából reneszánsz stílusban építették át, ám 1664-ben a császáriak kirabolták. 1705 januárjában itt volt Rákóczi főhadiszállása. 1708-ban a kurucok elleni győzelme után Heister tábornok serege foglalta el. 1710-ben a Coburg család vásárolta meg, majd 1711-ben Zichy Károly szerezte meg, aki 1742-ben a horvát származású Keglevich családnak adta tovább. Az épületet a XVIII. században klasszicista stílusban ismét átépítették.

   A városon áthaladva, a nagy balos ív jobb oldalán található parkban találjuk a kastélyt. Parkolni az említett ív előtti viszonylag tágas parkolóban lehet, ingyenesen. Innen a kis hídon átsétálva, percek alatt eljutunk a csodálatos kastélyhoz. A főbejárat zárva, a jobb oldali kis kapun lehet bejutni az épületbe, ahol múzeumot és hotelt találunk.

Nyitva, belépő: http://www.zamok-topolcianky.sk/main.php?menu=5&lang=en

Igényesen felújított kastély, ennek megfelelően magas árakkal üzemel.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...