várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

BALÁZSFALVA

 

(román: Blaj, német: Blasendorf, szász: Blußendref)

 

GPS: 46°10'25.2"N 23°55'11.8"E

 

46.173669, 23.919943

 

 

 

    A kétemeletes várkastélyt 1534-35 között építtette Bagdi György, majd Bocskai Istváné lett, aki továbbadományozta kincstárnokának, Örvendi Pálnak. 1619-ben Péchi Simon birtokába került, akitől Bethlen Gábor Balázsfalvát a várkastéllyal együtt elvette és Bethlen Istvánnak adta át. Később a Rákócziak szerezték meg, majd a kincstáré, végül 1664-ben az Apafi családé lett és Apafi Mihály felesége Bornemissza Anna költözött a falai közzé. 1687. október 27-én az erdélyi fejedelem ebben a kastélyban kötötte meg Lotharingiai Károly herceggel azt az egyezményt, amelyben elismerték az erdélyi fejedelemség önállóságát. 1737-től a görög-katolikus egyház tulajdona lett és püspöki rezidenciaként funkcionált. Jelenleg múzeum.

    A várost átszelő főútról a kék színű  „Cergau Tiur” táblánál kell a nyíl irányába fordulni. Az egyirányú utca a városháza előtti térhez vezet ahol parkolókat találunk. A tér délnyugati sarkától elindulva 30 méterre találjuk a kastélyt.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...