várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

BALÁZSFALVA

 

(román: Blaj, német: Blasendorf, szász: Blußendref)

 

GPS: 46°10'25.2"N 23°55'11.8"E

 

46.173669, 23.919943

 

 

 

    A kétemeletes várkastélyt 1534-35 között építtette Bagdi György, majd Bocskai Istváné lett, aki továbbadományozta kincstárnokának, Örvendi Pálnak. 1619-ben Péchi Simon birtokába került, akitől Bethlen Gábor Balázsfalvát a várkastéllyal együtt elvette és Bethlen Istvánnak adta át. Később a Rákócziak szerezték meg, majd a kincstáré, végül 1664-ben az Apafi családé lett és Apafi Mihály felesége Bornemissza Anna költözött a falai közzé. 1687. október 27-én az erdélyi fejedelem ebben a kastélyban kötötte meg Lotharingiai Károly herceggel azt az egyezményt, amelyben elismerték az erdélyi fejedelemség önállóságát. 1737-től a görög-katolikus egyház tulajdona lett és püspöki rezidenciaként funkcionált. Jelenleg múzeum.

    A várost átszelő főútról a kék színű  „Cergau Tiur” táblánál kell a nyíl irányába fordulni. Az egyirányú utca a városháza előtti térhez vezet ahol parkolókat találunk. A tér délnyugati sarkától elindulva 30 méterre találjuk a kastélyt.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?    *****    Párkapcsolat, karrier, pénzügyek - elakadtál valahol? Szeretnéd tudni a válaszokat? Akciós Tarot kártya elemzés!    *****    and i know now that this world will never be enought