várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
 

KASSA

(szlovák: Košice, német: Kaschau)

GPS:  48°45'43.8"N 21°14'11.7"E

48.762172, 21.236572

    A Hernád folyó partján található 466 méteres várhegyen fekvő várat, a XIV. század első évtizedében építették. Ura, az Aba nembeli Amade nádorispán innen sanyargatta a városlakókat, valamint az utazó kereskedőket. Az uraságot 1311-ben egy verekedés során megölték a szász polgárok, a várat pedig a következő évi rozgonyi csata után rombolták le. Állagmegóvása a kilencvenes években kezdődött.

   Kassáról Gölnicbányára vezető 547-es számú úton haladva, az állatkertet 4km-re jelölő nagy tábla jobb oldalánál találjuk a várhegy oldalában kialakított ingyenes parkolót (külön "HRADOVÁ" tábla jelzi). Innen kiépített úton, 15 perc könnyű sétával érjük el a részben konzervált falmaradványokat. A kilátóból pompás látvány nyílik a városra. 

  Óváros:

    Szlovákia második legnagyobb városa, csodálatos Dómmal, Rodostói-házzal és a meseszerű Jakab-palotával.

  Délről érkezve a városba a sétálóutca előtt forduljunk jobbra. Ha nem akarunk fizetni a parkolásért, akkor térjünk még egyszer jobbra és a lakótelep házainál nyugodtan letehetjük az autónkat. A Dómba nincs belépő, lemenni a Rákóczi kriptába viszont csak azzal lehet. A szentély mögötti kis utca elvezet a Jakab-palotához (fent), amit szintén érdemes megtekinteni. A történelmi belváros szépen felújítva, kihagyhatatlan látnivaló!!!        

    

 

    

            

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LETTERSTOME -> ÚJ OLDAL - LEVELEK MAGAMNAK - ÚJ OLDAL <- LETTERSTOME    *****    Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    Ha bármilyen kérdésed van, akár egészségügyi, akár párkapcsolati; keress meg és segítek!    *****    Költöztetés-Bútorszállítás-Tatabánya !    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Órarendek, Borítóképek SSO témában.- F e n t az 1. Videóm is c: KATT    *****    A horoszkóp elemzés,nagyon sok problémától megvéd,rámutat olyan betegségekre,melyek megelõzhetõk, ne mulaszd el,keress!    *****    Születési,gyermek,hold,párkapcsolati,fogamzási horoszkópok,elõrejelzések,biotérkép,ingyenes konzultációval.Ne hagyd ki!!    *****    Érdekel az Euróvíziós dalfesztivál? Kíváncsi vagy más országok indulóira? Akkor nézz be oldalamra, ahol láthatod õket.    *****    FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG //    *****    Egy horoszkóp olyan üzenetekhez juttat,melyek az egész életedre sok pozitív és fontos információt tartalmaz.Ne hagyd ki!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, mindent megbeszélhetsz velem! Várlak!!!    *****    Valentínnap szavazz te is Vivi és Makai Tomi fotójára likeokkal LOVE & NAAF #usacar Köszönjük!