várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

KASSA

(szlovák: Košice, német: Kaschau)

GPS:  48°45'43.8"N 21°14'11.7"E

48.762172, 21.236572

    A Hernád folyó partján található 466 méteres várhegyen fekvő várat, a XIV. század első évtizedében építették. Ura, az Aba nembeli Amade nádorispán innen sanyargatta a városlakókat, valamint az utazó kereskedőket. Az uraságot 1311-ben egy verekedés során megölték a szász polgárok, a várat pedig a következő évi rozgonyi csata után rombolták le. Állagmegóvása a kilencvenes években kezdődött.

   Kassáról Gölnicbányára vezető 547-es számú úton haladva, az állatkertet 4km-re jelölő nagy tábla jobb oldalánál találjuk a várhegy oldalában kialakított ingyenes parkolót (külön "HRADOVÁ" tábla jelzi). Innen kiépített úton, 15 perc könnyű sétával érjük el a részben konzervált falmaradványokat. A kilátóból pompás látvány nyílik a városra. 

  Óváros:

    Szlovákia második legnagyobb városa, csodálatos Dómmal, Rodostói-házzal és a meseszerű Jakab-palotával.

  Délről érkezve a városba a sétálóutca előtt forduljunk jobbra. Ha nem akarunk fizetni a parkolásért, akkor térjünk még egyszer jobbra és a lakótelep házainál nyugodtan letehetjük az autónkat. A Dómba nincs belépő, lemenni a Rákóczi kriptába viszont csak azzal lehet. A szentély mögötti kis utca elvezet a Jakab-palotához (fent), amit szintén érdemes megtekinteni. A történelmi belváros szépen felújítva, kihagyhatatlan látnivaló!!!        

    

 

    

            

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj