várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

TRAUTMANNSDORF AN DER LEITA

GPS: 48°01'18.9"N 16°38'27.6"E

48.021910, 16.640992

    A kastély a középkoriban még vízivár volt, melyet a XIV. században bővítettek kényelmes lakóhellyé. Ekkor mély árok és fal vette körül, valamint saroktorony is védelmezte. 1532-ben I.Ferdinánd király tulajdona, aki zálogba adta Stefan Plüemlnek és Stefan Pottenstetternek. 1576-ban megvásárolták a Windischgraetz-ek és a következő évtizedekben folyamatosan fejlesztették. 1696-ra már 21 szobával rendelkezett, melyek falait festmények, freskók díszítették. 1725-ben Christian Alexander Oedtl tervei alapján jelentős bővítést hajtottak végre, ekkor nyerte el barokk formáját.1756-ban került a Batthyány-ak tulajdonába, majd 1811-ben kezdődött a klasszicista átépítés az alsó-ausztriai építész Ernest Koch tervei alapján. Az I. világháború után 24 család lakott a falai között, majd 1921-ben árvíz, 27-ben pedig földrengés sújtotta. 1988-ban egy salzburgi vállalkozó Thomas Wassibauer megvásárolta a kastély kétharmadát, és megkezdte a restaurációt, ami nem fejeződött be.

    A településre délről érkezve a körforgalom előtt kell jobbra fordulni a Haupstrasse-re és az út egyenesen a kastélyhoz vezet. Parkolni a házak előtt lehet. A romos épület nem látogatható, de vannak ajtók melyek nincsenek bedeszkázva, így be lehet nézni. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?