várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

TRAUTMANNSDORF AN DER LEITA

GPS: 48°01'18.9"N 16°38'27.6"E

48.021910, 16.640992

    A kastély a középkoriban még vízivár volt, melyet a XIV. században bővítettek kényelmes lakóhellyé. Ekkor mély árok és fal vette körül, valamint saroktorony is védelmezte. 1532-ben I.Ferdinánd király tulajdona, aki zálogba adta Stefan Plüemlnek és Stefan Pottenstetternek. 1576-ban megvásárolták a Windischgraetz-ek és a következő évtizedekben folyamatosan fejlesztették. 1696-ra már 21 szobával rendelkezett, melyek falait festmények, freskók díszítették. 1725-ben Christian Alexander Oedtl tervei alapján jelentős bővítést hajtottak végre, ekkor nyerte el barokk formáját.1756-ban került a Batthyány-ak tulajdonába, majd 1811-ben kezdődött a klasszicista átépítés az alsó-ausztriai építész Ernest Koch tervei alapján. Az I. világháború után 24 család lakott a falai között, majd 1921-ben árvíz, 27-ben pedig földrengés sújtotta. 1988-ban egy salzburgi vállalkozó Thomas Wassibauer megvásárolta a kastély kétharmadát, és megkezdte a restaurációt, ami nem fejeződött be.

    A településre délről érkezve a körforgalom előtt kell jobbra fordulni a Haupstrasse-re és az út egyenesen a kastélyhoz vezet. Parkolni a házak előtt lehet. A romos épület nem látogatható, de vannak ajtók melyek nincsenek bedeszkázva, így be lehet nézni. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj