várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

TRAUTMANNSDORF AN DER LEITA

GPS: 48°01'18.9"N 16°38'27.6"E

48.021910, 16.640992

    A kastély a középkoriban még vízivár volt, melyet a XIV. században bővítettek kényelmes lakóhellyé. Ekkor mély árok és fal vette körül, valamint saroktorony is védelmezte. 1532-ben I.Ferdinánd király tulajdona, aki zálogba adta Stefan Plüemlnek és Stefan Pottenstetternek. 1576-ban megvásárolták a Windischgraetz-ek és a következő évtizedekben folyamatosan fejlesztették. 1696-ra már 21 szobával rendelkezett, melyek falait festmények, freskók díszítették. 1725-ben Christian Alexander Oedtl tervei alapján jelentős bővítést hajtottak végre, ekkor nyerte el barokk formáját.1756-ban került a Batthyány-ak tulajdonába, majd 1811-ben kezdődött a klasszicista átépítés az alsó-ausztriai építész Ernest Koch tervei alapján. Az I. világháború után 24 család lakott a falai között, majd 1921-ben árvíz, 27-ben pedig földrengés sújtotta. 1988-ban egy salzburgi vállalkozó Thomas Wassibauer megvásárolta a kastély kétharmadát, és megkezdte a restaurációt, ami nem fejeződött be.

    A településre délről érkezve a körforgalom előtt kell jobbra fordulni a Haupstrasse-re és az út egyenesen a kastélyhoz vezet. Parkolni a házak előtt lehet. A romos épület nem látogatható, de vannak ajtók melyek nincsenek bedeszkázva, így be lehet nézni. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? www.kiftit.gportal.hu Életmód, egészség, fitnesz..www.kitfit.gp.hu    *****    Nyereményjáték!!! Az elsõ 20 hirdetõ fejenként 30 kreditet kap ajándékba!!! Hirdess és nyerj! :)    *****    Csatlakozz te is az Airsoft Csapatunkba!!!!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, mindenkinek érdemes belenézni. Tõlem nagyon részletes sors és személyiség analízist kaphatsz!    *****    Születési horoszkóp,elõrejelzés, biotérkép, Jónás féle fogamzási képlet, baba horoszkóp és még sok lehetõség.Kattints!    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Sok olvasmány, érdekes ezoterikus anyagok és asztrológiai megrendelések, diplomás asztrológustól! Keress meg és válassz!    *****    Ne feledd,nemsokára itt a Karácsony és egy születési horoszkóp,nagyon kedves ajándék,lepd meg szeretteid, örülni fognak!    *****    Ünnepi minijátékkal készültünk, a határidõ rövid, nézz be mielõbb és küldd be a megoldást! :)    *****    My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim    *****    Számodra mi az, ami átadja az õszi hangulatot? Készíts õszi fotókat, küldd be és nyerj! :)    *****    WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU    *****    Rendeld meg,születési horoszkópodat 3 év ajándék elõrejelzéssel,biotérképed,párkapcsolati elemzésed.Várlak az oldalamon!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Szeptember 17. - 22. ig minden megrendelés, csak a felébe kerül! Érdemes élni ezzel a lehetõséggel. Várlak az oldalon!!!    *****    Új regényem, olvasóit keresi. Kérlek gyere és olvass bele. Egy Fantasy világ, melyben két harcos a békéért harcol...    *****    Giga akciókkal, promóciókkal vár a Faberlic cég. Ismét Magyarországon is lehet csatlakozni, Magyar katalógus már van!    *****    20-25 oldalas születési horoszkóp,3 év ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval,diplomás asztrológustól. Kattints