várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

BELED

GPS: 47°28'00.1"N 17°06'01.5"E

47.466694, 17.100417

   A mai kastély helyén egykor Esterházy (II.) József tulajdonolta majorház állt. A birtokos elhalálozása után feleségére, Barthodeiszky Rozáliára, majd az unokaöcsre, Barthodeiszky (II.) Antalra szállt az épület. Antal a majorházat lebontatta, helyére pedig Ludwig Schöne német építész által egy neoreneszánsz elemeket tartalmazó késői historizáló stílusú kastélyt álmodott. Az 1890-re elkészült épület kőfaragó munkáit Hild Lipót végezte. A kastély utolsó Barthodeiszky tulajdonosa Béla 1940-ben halt meg, tőle unokahúga Udvary Katalin örökölte az épületet. A II. világháború után a kastélyt kifosztották, majd az államosítást követően gépállomásként működött. Az 50-es évek közepén a község tulajdonába került és általános iskolát helyeztek az épületbe.

   A kastély a Rákóczi út 114. szám alatt található, parkolni az út túoldalán lehet (ingyenes). Az épületet a mellette 20 éve épített új iskola megnyitása után lezárták, azóta üresen áll. Felújításra nincs pénze az önkormányzatnak, de folyamatosan pályáznak, hogy a helytörténeti gyűjteménynek méltó helyet tudjanak biztosítani.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?    *****    Párkapcsolat, karrier, pénzügyek - elakadtál valahol? Szeretnéd tudni a válaszokat? Akciós Tarot kártya elemzés!    *****    and i know now that this world will never be enought