várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

ERDŐTARCSA

Végh kúria

GPS: 47°45'42.7"N 19°32'26.9"E

         47.761867, 19.540817

     A földszintes klasszicista épület 1820 körül épült, tulajdonosai a Világi, Niczky, Daruvári és Végh családok voltak. Az államosítás után tsz iroda, majd orvosi rendelő, jelenleg magántulajdon.

    Keletről érkezve a településre, a nagy  kereszteződésnél a bal oldalon találjuk. Nem látogatható.

 

Kubinyi - Márkus kúria

GPS: 47°45'57.8"N 19°32'14.3"E

47.766067, 19.537291

    Az „L” alaprajzú klasszicista kúria a XIX. század második felében épült. A többször átépített épület jelenleg a helyi iskolának és óvodának ad helyet.

    A kastélyt a Dózsa út legvégén találjuk. Parkolni előtte, a fal mellett lehet.

 

Szentmiklóssy-Kubinyi kastély

  GPS: 47°45'41.8"N 19°32'13.6"E

47.761604, 19.537102

    A barokk kastélyt 1770 körül építtette Mayerhoffer András tervei alapján Szentmiklóssy Antal. Utolsó tulajdonosai a Kubinyiak voltak, majd a háború után iskolaként működött. Jelenleg a Magyar Tudományos Akadémia üdülője és alkotóháza.

    Az Erdőtarcsáról Kállóra vezető út mellett, a temetővel szemben találjuk a kastélyt.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...