várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

ROMHÁNY

Prónay kastély

GPS: 47°55'40.2"N 19°15'22.4"E

47.927834, 19.256224

   A barokk kastélyt Prónay II. Gábor, Bars és Gömör vármegye főispánja építette 1780 körül. Az épületet a XIX. században klasszicista stílusban építették át. II. világháború után iroda, majd általános iskola volt, végül a Híradtástechnikai Anyagok Gyára vette meg. A folyamatosan pusztuló épület tetőzetét 2012-ben újították fel.

   A Romhányról Szátokra vezető úton, a buszmegálló után a jobb oldalon találjuk a romos kastélyt. Nem látogatható, parkolni az út mentén lehet.

 

Laszkári kúria

GPS: 47°55'39.4"N 19°15'16.4"E

47.927602, 19.254556

   Sembery Márton klasszicista kastélya feltehetően 1780-ban épült. 1888-ban az épület leégett, mai formáját a XIX. század végén történt helyreállításkor nyerte el. Időközben a Laszkári család tulajdonába került, akik itt őrizték levéltárukat és 3000 kötetes könyvtárukat. 1945 után a rendőrség költözött az épületbe, 1980-tól pedig a helyi csempegyár mintaboltjaként működött. 2002-től magántulajdonba került, de a tervezett panzió nem valósult meg. Napjainkban az épület önkormányzati tulajdon, műemléki védelem alatt áll.

   A Prónay kastélytól 50 méterre, az út ellenkező oldalán találjuk a kúriát. Kapuja bedeszkázva, nem látogatható. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyereményjáték!!! Az elsõ 20 hirdetõ fejenként 30 kreditet kap ajándékba!!! Hirdess és nyerj! :)    *****    Csatlakozz te is az Airsoft Csapatunkba!!!!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, mindenkinek érdemes belenézni. Tõlem nagyon részletes sors és személyiség analízist kaphatsz!    *****    Születési horoszkóp,elõrejelzés, biotérkép, Jónás féle fogamzási képlet, baba horoszkóp és még sok lehetõség.Kattints!    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Sok olvasmány, érdekes ezoterikus anyagok és asztrológiai megrendelések, diplomás asztrológustól! Keress meg és válassz!    *****    Ne feledd,nemsokára itt a Karácsony és egy születési horoszkóp,nagyon kedves ajándék,lepd meg szeretteid, örülni fognak!    *****    Ünnepi minijátékkal készültünk, a határidõ rövid, nézz be mielõbb és küldd be a megoldást! :)    *****    My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim    *****    Számodra mi az, ami átadja az õszi hangulatot? Készíts õszi fotókat, küldd be és nyerj! :)    *****    WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU    *****    Rendeld meg,születési horoszkópodat 3 év ajándék elõrejelzéssel,biotérképed,párkapcsolati elemzésed.Várlak az oldalamon!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Szeptember 17. - 22. ig minden megrendelés, csak a felébe kerül! Érdemes élni ezzel a lehetõséggel. Várlak az oldalon!!!    *****    Új regényem, olvasóit keresi. Kérlek gyere és olvass bele. Egy Fantasy világ, melyben két harcos a békéért harcol...    *****    Giga akciókkal, promóciókkal vár a Faberlic cég. Ismét Magyarországon is lehet csatlakozni, Magyar katalógus már van!    *****    20-25 oldalas születési horoszkóp,3 év ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval,diplomás asztrológustól. Kattints    *****    Nagyon részletes személyiség és sors analízis, diplomás asztrológustól,3 év ajándék elõrejelzéssel.Részletek az oldalon!