várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
 

ROMHÁNY

Prónay kastély

GPS: 47°55'40.2"N 19°15'22.4"E

47.927834, 19.256224

   A barokk kastélyt Prónay II. Gábor, Bars és Gömör vármegye főispánja építette 1780 körül. Az épületet a XIX. században klasszicista stílusban építették át. II. világháború után iroda, majd általános iskola volt, végül a Híradtástechnikai Anyagok Gyára vette meg. A folyamatosan pusztuló épület tetőzetét 2012-ben újították fel.

   A Romhányról Szátokra vezető úton, a buszmegálló után a jobb oldalon találjuk a romos kastélyt. Nem látogatható, parkolni az út mentén lehet.

 

Laszkári kúria

GPS: 47°55'39.4"N 19°15'16.4"E

47.927602, 19.254556

   Sembery Márton klasszicista kastélya feltehetően 1780-ban épült. 1888-ban az épület leégett, mai formáját a XIX. század végén történt helyreállításkor nyerte el. Időközben a Laszkári család tulajdonába került, akik itt őrizték levéltárukat és 3000 kötetes könyvtárukat. 1945 után a rendőrség költözött az épületbe, 1980-tól pedig a helyi csempegyár mintaboltjaként működött. 2002-től magántulajdonba került, de a tervezett panzió nem valósult meg. Napjainkban az épület önkormányzati tulajdon, műemléki védelem alatt áll.

   A Prónay kastélytól 50 méterre, az út ellenkező oldalán találjuk a kúriát. Kapuja bedeszkázva, nem látogatható. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LETTERSTOME -> ÚJ OLDAL - LEVELEK MAGAMNAK - ÚJ OLDAL <- LETTERSTOME    *****    Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    Ha bármilyen kérdésed van, akár egészségügyi, akár párkapcsolati; keress meg és segítek!    *****    Költöztetés-Bútorszállítás-Tatabánya !    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Órarendek, Borítóképek SSO témában.- F e n t az 1. Videóm is c: KATT    *****    A horoszkóp elemzés,nagyon sok problémától megvéd,rámutat olyan betegségekre,melyek megelõzhetõk, ne mulaszd el,keress!    *****    Születési,gyermek,hold,párkapcsolati,fogamzási horoszkópok,elõrejelzések,biotérkép,ingyenes konzultációval.Ne hagyd ki!!    *****    Érdekel az Euróvíziós dalfesztivál? Kíváncsi vagy más országok indulóira? Akkor nézz be oldalamra, ahol láthatod õket.    *****    FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG //    *****    Egy horoszkóp olyan üzenetekhez juttat,melyek az egész életedre sok pozitív és fontos információt tartalmaz.Ne hagyd ki!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, mindent megbeszélhetsz velem! Várlak!!!    *****    Valentínnap szavazz te is Vivi és Makai Tomi fotójára likeokkal LOVE & NAAF #usacar Köszönjük!