várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

LOVASBERÉNY

GPS:47°18'48.4"N 18°32'41.3"E

47.313435, 18.544801

    A kastély legkorábbi délnyugati részét még a Buzlay család építtette a XV. században. A birtok 1698-ban gróf Siegbert Heister generális tulajdonába került, aki felújította és kibővíttette az épületet. 1730-ban a Czirákyak szerezték meg a birtokot és Rieder János építésszel 1763 és 1767 között két szárnyal bővíttették a kastélyt. Ekkor épült a díszudvar melletti L-alaprajzú kiskastély is, mely a vadászatokra érkező vendégek szálláshelyéül szolgált. Mai formáját 1804 és 1810 között gróf Cziráky Antal Mózes idején nyerte el. A kastély utolsó jelentős átalakítását 1850 körül Ybl Miklós végezte, ekkor történt a jobboldali udvari szárny átépítése és a hátsó sarokpavilonok megújítása. Az épület parkjában egykor pálmaház, vadászlak, valamint a tó partján romantikus halászkunyhó is megépítésre került. Az államosítás után az épület és a park állapota fokozatosan romlott, 1951-től gépállomás és irodák kaptak helyet az épületben.

    A kastélyt a Park téren találjuk. Parkolni az épület közelében lehet – ingyenesen.

Nyitva, belépő: http://xn--nf-fka.hu/hu/varak-kastelyok/varak/lovasbereny-2/

A kastély igen rossz állapotban várja a felújítást, a mérsékelt kiállításon a Cziráky kastély történetével ismerkedhetünk meg.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...