várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

LOVASBERÉNY

GPS:47°18'48.4"N 18°32'41.3"E

47.313435, 18.544801

    A kastély legkorábbi délnyugati részét még a Buzlay család építtette a XV. században. A birtok 1698-ban gróf Siegbert Heister generális tulajdonába került, aki felújította és kibővíttette az épületet. 1730-ban a Czirákyak szerezték meg a birtokot és Rieder János építésszel 1763 és 1767 között két szárnyal bővíttették a kastélyt. Ekkor épült a díszudvar melletti L-alaprajzú kiskastély is, mely a vadászatokra érkező vendégek szálláshelyéül szolgált. Mai formáját 1804 és 1810 között gróf Cziráky Antal Mózes idején nyerte el. A kastély utolsó jelentős átalakítását 1850 körül Ybl Miklós végezte, ekkor történt a jobboldali udvari szárny átépítése és a hátsó sarokpavilonok megújítása. Az épület parkjában egykor pálmaház, vadászlak, valamint a tó partján romantikus halászkunyhó is megépítésre került. Az államosítás után az épület és a park állapota fokozatosan romlott, 1951-től gépállomás és irodák kaptak helyet az épületben.

    A kastélyt a Park téren találjuk. Parkolni az épület közelében lehet – ingyenesen.

Nyitva, belépő: http://xn--nf-fka.hu/hu/varak-kastelyok/varak/lovasbereny-2/

A kastély igen rossz állapotban várja a felújítást, a mérsékelt kiállításon a Cziráky kastély történetével ismerkedhetünk meg.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?    *****    Párkapcsolat, karrier, pénzügyek - elakadtál valahol? Szeretnéd tudni a válaszokat? Akciós Tarot kártya elemzés!    *****    and i know now that this world will never be enought