várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

GALGAGYÖRK

Gosztonyi kastély

GPS:47°44'38.0"N 19°2a

47.743887, 19.375704

   Egri István építette 1735-1753 között, barokk stílusban. Az épület örökösödés útján előbb  a Parniczky, majd a Földváry családé lett, akik az 1860-as években teljesen átépítették. A Gosztonyi család házasság révén jutott a kastélyhoz. A II. világháború után magtárként hasznosították, majd 1947-1951 között a melléképületeit elbontották. Később felsőtagozatos iskolaként működött, majd a rendszerváltásig üresen állt. Jelenleg óvoda.

   Északról érkezve a településre a Kállói utcára kell lefordulni (jobbra), majd a bal oldali kisebb dombon találjuk a kastélyt.

 

Tahy kastély

GPS: 47°44'32.5"N 19°22'36.7"E

47.742366, 19.376863

   Az 1600-as évek végén épült barokk Tahy kastélyt 1815-ben bővítették, majd klasszicista stílusban átépítették. Parkjában lovas és teniszpálya is kialakításra került, illetve itt álltak a cselédházak és gazdasági épületek is. A családba nősülés útján bekerült Sturmannok által modernizált épületbe áramfejlesztőt telepítettek, a fűtést pedig az épület alatt lévő fatüzeléses kazánok biztosították. A II. világháború idején a kastélyban katonai kórház működött, majd a világégést követően művelődési házat és szolgálati lakásokat alakítottak ki az épületben. 1994-1996 között az önkormányzat felújította, jelenleg polgármesteri hivatal, gyermek- és felnőtt orvosi rendelő, illetve művelődési ház található benne.

   A Rákóczi út bal oldalán találjuk a kastélyt. Előtte kialakított ingyenes parkoló.

Dodlhoff kastély

GPS:47°44'32.6"N 19°22'40.5"E

47.742382, 19.377915

   A barokk stílusú épület 1790 körülépült, utolsó tulajdonosa báró Doblhoff Erik volt. A második világháború után az épületben kapott helyet a községi tanács, majd az 1960-tól öregek otthona volt. Az ingatlan az 1990-es évektől magántulajdon.

   A Tahy kastély után található épület nem látogatható.

Ibrányi kastély

GPS: 47°44'22.8"N 19°22'07.6"E

47.739674, 19.368764

   Báró Ibrányi Mihály Magyar Királyi honvéd huszár százados földszintes kastélya az 1790-es években épült. Elmondások szerint gyakori vendég volt az épületben Horthy Miklós kormányzó és családja. Jelenlegi tulajdonosai 1994-ben vásárolták meg a kastélyt a helyi termelőszövetkezettől.

   A Vasút úton az átjáró után forduljunk jobbra, majd rögtön balra, a Szilágyi útra. A kastélyt a jobb oldalon, egy kisebb dombon találjuk. Nem látogatható.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj