várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

GALGAGYÖRK

Gosztonyi kastély

GPS:47°44'38.0"N 19°2a

47.743887, 19.375704

   Egri István építette 1735-1753 között, barokk stílusban. Az épület örökösödés útján előbb  a Parniczky, majd a Földváry családé lett, akik az 1860-as években teljesen átépítették. A Gosztonyi család házasság révén jutott a kastélyhoz. A II. világháború után magtárként hasznosították, majd 1947-1951 között a melléképületeit elbontották. Később felsőtagozatos iskolaként működött, majd a rendszerváltásig üresen állt. Jelenleg óvoda.

   Északról érkezve a településre a Kállói utcára kell lefordulni (jobbra), majd a bal oldali kisebb dombon találjuk a kastélyt.

 

Tahy kastély

GPS: 47°44'32.5"N 19°22'36.7"E

47.742366, 19.376863

   Az 1600-as évek végén épült barokk Tahy kastélyt 1815-ben bővítették, majd klasszicista stílusban átépítették. Parkjában lovas és teniszpálya is kialakításra került, illetve itt álltak a cselédházak és gazdasági épületek is. A családba nősülés útján bekerült Sturmannok által modernizált épületbe áramfejlesztőt telepítettek, a fűtést pedig az épület alatt lévő fatüzeléses kazánok biztosították. A II. világháború idején a kastélyban katonai kórház működött, majd a világégést követően művelődési házat és szolgálati lakásokat alakítottak ki az épületben. 1994-1996 között az önkormányzat felújította, jelenleg polgármesteri hivatal, gyermek- és felnőtt orvosi rendelő, illetve művelődési ház található benne.

   A Rákóczi út bal oldalán találjuk a kastélyt. Előtte kialakított ingyenes parkoló.

Dodlhoff kastély

GPS:47°44'32.6"N 19°22'40.5"E

47.742382, 19.377915

   A barokk stílusú épület 1790 körülépült, utolsó tulajdonosa báró Doblhoff Erik volt. A második világháború után az épületben kapott helyet a községi tanács, majd az 1960-tól öregek otthona volt. Az ingatlan az 1990-es évektől magántulajdon.

   A Tahy kastély után található épület nem látogatható.

Ibrányi kastély

GPS: 47°44'22.8"N 19°22'07.6"E

47.739674, 19.368764

   Báró Ibrányi Mihály Magyar Királyi honvéd huszár százados földszintes kastélya az 1790-es években épült. Elmondások szerint gyakori vendég volt az épületben Horthy Miklós kormányzó és családja. Jelenlegi tulajdonosai 1994-ben vásárolták meg a kastélyt a helyi termelőszövetkezettől.

   A Vasút úton az átjáró után forduljunk jobbra, majd rögtön balra, a Szilágyi útra. A kastélyt a jobb oldalon, egy kisebb dombon találjuk. Nem látogatható.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?