várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

GALGAGYÖRK

Gosztonyi kastély

GPS:47°44'38.0"N 19°2a

47.743887, 19.375704

   Egri István építette 1735-1753 között, barokk stílusban. Az épület örökösödés útján előbb  a Parniczky, majd a Földváry családé lett, akik az 1860-as években teljesen átépítették. A Gosztonyi család házasság révén jutott a kastélyhoz. A II. világháború után magtárként hasznosították, majd 1947-1951 között a melléképületeit elbontották. Később felsőtagozatos iskolaként működött, majd a rendszerváltásig üresen állt. Jelenleg óvoda.

   Északról érkezve a településre a Kállói utcára kell lefordulni (jobbra), majd a bal oldali kisebb dombon találjuk a kastélyt.

 

Tahy kastély

GPS: 47°44'32.5"N 19°22'36.7"E

47.742366, 19.376863

   Az 1600-as évek végén épült barokk Tahy kastélyt 1815-ben bővítették, majd klasszicista stílusban átépítették. Parkjában lovas és teniszpálya is kialakításra került, illetve itt álltak a cselédházak és gazdasági épületek is. A családba nősülés útján bekerült Sturmannok által modernizált épületbe áramfejlesztőt telepítettek, a fűtést pedig az épület alatt lévő fatüzeléses kazánok biztosították. A II. világháború idején a kastélyban katonai kórház működött, majd a világégést követően művelődési házat és szolgálati lakásokat alakítottak ki az épületben. 1994-1996 között az önkormányzat felújította, jelenleg polgármesteri hivatal, gyermek- és felnőtt orvosi rendelő, illetve művelődési ház található benne.

   A Rákóczi út bal oldalán találjuk a kastélyt. Előtte kialakított ingyenes parkoló.

Dodlhoff kastély

GPS:47°44'32.6"N 19°22'40.5"E

47.742382, 19.377915

   A barokk stílusú épület 1790 körülépült, utolsó tulajdonosa báró Doblhoff Erik volt. A második világháború után az épületben kapott helyet a községi tanács, majd az 1960-tól öregek otthona volt. Az ingatlan az 1990-es évektől magántulajdon.

   A Tahy kastély után található épület nem látogatható.

Ibrányi kastély

GPS: 47°44'22.8"N 19°22'07.6"E

47.739674, 19.368764

   Báró Ibrányi Mihály Magyar Királyi honvéd huszár százados földszintes kastélya az 1790-es években épült. Elmondások szerint gyakori vendég volt az épületben Horthy Miklós kormányzó és családja. Jelenlegi tulajdonosai 1994-ben vásárolták meg a kastélyt a helyi termelőszövetkezettől.

   A Vasút úton az átjáró után forduljunk jobbra, majd rögtön balra, a Szilágyi útra. A kastélyt a jobb oldalon, egy kisebb dombon találjuk. Nem látogatható.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyereményjáték!!! Az elsõ 20 hirdetõ fejenként 30 kreditet kap ajándékba!!! Hirdess és nyerj! :)    *****    Csatlakozz te is az Airsoft Csapatunkba!!!!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, mindenkinek érdemes belenézni. Tõlem nagyon részletes sors és személyiség analízist kaphatsz!    *****    Születési horoszkóp,elõrejelzés, biotérkép, Jónás féle fogamzási képlet, baba horoszkóp és még sok lehetõség.Kattints!    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Sok olvasmány, érdekes ezoterikus anyagok és asztrológiai megrendelések, diplomás asztrológustól! Keress meg és válassz!    *****    Ne feledd,nemsokára itt a Karácsony és egy születési horoszkóp,nagyon kedves ajándék,lepd meg szeretteid, örülni fognak!    *****    Ünnepi minijátékkal készültünk, a határidõ rövid, nézz be mielõbb és küldd be a megoldást! :)    *****    My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim    *****    Számodra mi az, ami átadja az õszi hangulatot? Készíts õszi fotókat, küldd be és nyerj! :)    *****    WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU    *****    Rendeld meg,születési horoszkópodat 3 év ajándék elõrejelzéssel,biotérképed,párkapcsolati elemzésed.Várlak az oldalamon!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Szeptember 17. - 22. ig minden megrendelés, csak a felébe kerül! Érdemes élni ezzel a lehetõséggel. Várlak az oldalon!!!    *****    Új regényem, olvasóit keresi. Kérlek gyere és olvass bele. Egy Fantasy világ, melyben két harcos a békéért harcol...    *****    Giga akciókkal, promóciókkal vár a Faberlic cég. Ismét Magyarországon is lehet csatlakozni, Magyar katalógus már van!    *****    20-25 oldalas születési horoszkóp,3 év ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval,diplomás asztrológustól. Kattints    *****    Nagyon részletes személyiség és sors analízis, diplomás asztrológustól,3 év ajándék elõrejelzéssel.Részletek az oldalon!