várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

CSIKSZENTIMRE

(román: Sântimbru, német: Sankt Emmerich)

GPS:46°16'54.0"N 25°51'51.6"E

46.281660, 25.864345

    A településen már a XIII. században fellelhető volt egy román stílusú templom, a mai szentély a XV. századból való. 1776-ban teljesen átépítették, melynek során teljesen elvesztette korábbi gótikus jegyeit. Középkori védőfalát visszabontották, az egykori lőréseket befalazták.

    A Csíkszentimrén áthaladó úton haladva a nagy ívnél térjünk jobbra a kis utcára amelyen 300 métert haladva a jobb oldalon találjuk a templomot.

 

 

Henter kúria

 

GPS: 46°16'48.0"N 25°52'00.4"E

 

46.279990, 25.866781

 

 

   

     A Henter család 1713-ban építette fel téglalap alaprajzú barokk udvarházát. Az épület a két világháború között a katolikus egyház birtokolta és felekezeti iskolát működtettek benne. Az államosítás után az állami gazdaság raktározásra használta, majd a leromlott állagú épület 1990-ben visszakerült egyházi tulajdonba.

   A kúriát a templom előtti kis utca végén találjuk (tábla jelzi). Az összeomlás előtt álló épület kapuját 2017-ben újították fel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?    *****    Párkapcsolat, karrier, pénzügyek - elakadtál valahol? Szeretnéd tudni a válaszokat? Akciós Tarot kártya elemzés!    *****    and i know now that this world will never be enought