várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

MEZŐCSÁT

Dobozy kastély

GPS: 47°48'52.2"N 20°56'24.7"E

47.814496, 20.940203

    Dobozy Dániel birtokos, magyar királyi kamarás eklektikus kastélya 1889-banépült Keselyűhalmon. Az „L” alaprajzú saroktornyos kastélyhoz egykoron gazdasági épületek is csatlakoztak. A II. világháború után a tsz tulajdonolta, volt terményraktár és szolgálati lakás is. Utolsó felújítás 1977 és 78 között történt, amikor a tetőszerkezetét tették rendbe. 2004-től önkormányzati tulajdon.       

    A Dobozy kastélyt Mezőcsáttól 3 km-re, Keselyűhalmon találjuk. A romokhoz a buszmegállónál forduljunk a betonozott útra, majd a házak után térjünk jobbra a sorompóhoz. A növényzettel teljesen benőtt kastély megmaradt részeit a jobb oldalon találjuk. 

 

Édes kúria

GPS: 47°49'09.5"N 20°54'15.1"E

47.819314, 20.904202

     Az eklektikus kúriát az 1920-as években építette Édes Antal. A II. világháború után községi tulajdonná vált épület 1920-tól egészségházként működött, jelenleg házasságkötő terem.

Márk kastély

GPS: 47°49'05.7"N 20°54'16.2"E

47.818235, 20.904491

     A Márk család eklektikus kastélya a XX. században épült. 2000-ben felújított kastély helytörténeti és időszaki kiállításoknak és a Kiss József emlékszobának ad helyet. Jelenleg a Mezőcsáti Járási Hivatal is a falai között működik.  

    Az épületeket a Szent István úton, egymástól 100 méterre találjuk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...