várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

MEZŐCSÁT

Dobozy kastély

GPS: 47°48'52.2"N 20°56'24.7"E

47.814496, 20.940203

    Dobozy Dániel birtokos, magyar királyi kamarás eklektikus kastélya 1889-banépült Keselyűhalmon. Az „L” alaprajzú saroktornyos kastélyhoz egykoron gazdasági épületek is csatlakoztak. A II. világháború után a tsz tulajdonolta, volt terményraktár és szolgálati lakás is. Utolsó felújítás 1977 és 78 között történt, amikor a tetőszerkezetét tették rendbe. 2004-től önkormányzati tulajdon.       

    A Dobozy kastélyt Mezőcsáttól 3 km-re, Keselyűhalmon találjuk. A romokhoz a buszmegállónál forduljunk a betonozott útra, majd a házak után térjünk jobbra a sorompóhoz. A növényzettel teljesen benőtt kastély megmaradt részeit a jobb oldalon találjuk. 

 

Édes kúria

GPS: 47°49'09.5"N 20°54'15.1"E

47.819314, 20.904202

     Az eklektikus kúriát az 1920-as években építette Édes Antal. A II. világháború után községi tulajdonná vált épület 1920-tól egészségházként működött, jelenleg házasságkötő terem.

Márk kastély

GPS: 47°49'05.7"N 20°54'16.2"E

47.818235, 20.904491

     A Márk család eklektikus kastélya a XX. században épült. 2000-ben felújított kastély helytörténeti és időszaki kiállításoknak és a Kiss József emlékszobának ad helyet. Jelenleg a Mezőcsáti Járási Hivatal is a falai között működik.  

    Az épületeket a Szent István úton, egymástól 100 méterre találjuk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?    *****    Párkapcsolat, karrier, pénzügyek - elakadtál valahol? Szeretnéd tudni a válaszokat? Akciós Tarot kártya elemzés!    *****    and i know now that this world will never be enought