várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

MEZŐCSÁT

Dobozy kastély

GPS: 47°48'52.2"N 20°56'24.7"E

47.814496, 20.940203

    Dobozy Dániel birtokos, magyar királyi kamarás eklektikus kastélya 1889-banépült Keselyűhalmon. Az „L” alaprajzú saroktornyos kastélyhoz egykoron gazdasági épületek is csatlakoztak. A II. világháború után a tsz tulajdonolta, volt terményraktár és szolgálati lakás is. Utolsó felújítás 1977 és 78 között történt, amikor a tetőszerkezetét tették rendbe. 2004-től önkormányzati tulajdon.       

    A Dobozy kastélyt Mezőcsáttól 3 km-re, Keselyűhalmon találjuk. A romokhoz a buszmegállónál forduljunk a betonozott útra, majd a házak után térjünk jobbra a sorompóhoz. A növényzettel teljesen benőtt kastély megmaradt részeit a jobb oldalon találjuk. 

 

Édes kúria

GPS: 47°49'09.5"N 20°54'15.1"E

47.819314, 20.904202

     Az eklektikus kúriát az 1920-as években építette Édes Antal. A II. világháború után községi tulajdonná vált épület 1920-tól egészségházként működött, jelenleg házasságkötő terem.

Márk kastély

GPS: 47°49'05.7"N 20°54'16.2"E

47.818235, 20.904491

     A Márk család eklektikus kastélya a XX. században épült. 2000-ben felújított kastély helytörténeti és időszaki kiállításoknak és a Kiss József emlékszobának ad helyet. Jelenleg a Mezőcsáti Járási Hivatal is a falai között működik.  

    Az épületeket a Szent István úton, egymástól 100 méterre találjuk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyereményjáték!!! Az elsõ 20 hirdetõ fejenként 30 kreditet kap ajándékba!!! Hirdess és nyerj! :)    *****    Csatlakozz te is az Airsoft Csapatunkba!!!!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, mindenkinek érdemes belenézni. Tõlem nagyon részletes sors és személyiség analízist kaphatsz!    *****    Születési horoszkóp,elõrejelzés, biotérkép, Jónás féle fogamzási képlet, baba horoszkóp és még sok lehetõség.Kattints!    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Sok olvasmány, érdekes ezoterikus anyagok és asztrológiai megrendelések, diplomás asztrológustól! Keress meg és válassz!    *****    Ne feledd,nemsokára itt a Karácsony és egy születési horoszkóp,nagyon kedves ajándék,lepd meg szeretteid, örülni fognak!    *****    Ünnepi minijátékkal készültünk, a határidõ rövid, nézz be mielõbb és küldd be a megoldást! :)    *****    My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim    *****    Számodra mi az, ami átadja az õszi hangulatot? Készíts õszi fotókat, küldd be és nyerj! :)    *****    WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU    *****    Rendeld meg,születési horoszkópodat 3 év ajándék elõrejelzéssel,biotérképed,párkapcsolati elemzésed.Várlak az oldalamon!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Szeptember 17. - 22. ig minden megrendelés, csak a felébe kerül! Érdemes élni ezzel a lehetõséggel. Várlak az oldalon!!!    *****    Új regényem, olvasóit keresi. Kérlek gyere és olvass bele. Egy Fantasy világ, melyben két harcos a békéért harcol...    *****    Giga akciókkal, promóciókkal vár a Faberlic cég. Ismét Magyarországon is lehet csatlakozni, Magyar katalógus már van!    *****    20-25 oldalas születési horoszkóp,3 év ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval,diplomás asztrológustól. Kattints    *****    Nagyon részletes személyiség és sors analízis, diplomás asztrológustól,3 év ajándék elõrejelzéssel.Részletek az oldalon!