várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

MESE

(román: Meşendorf, német: Meschendorf, szász: Meschenderf)

GPS: 46°05'25.6"N 24°58'48.6"E

46.090456, 24.980161

    Mese egyhajós gótikus temploma 1350 körül épülhetett homokkőből és ekkor készülhetett a nyugati oldalához illesztett ötszintes torony is. A templomot 1495-ben 5 méter magas terméskőből rakott lőréses védőfallal kerítették. A falakon fedett gyilokjárók lettek kialakítva, sarkait háromszintes tornyok védték, valamint ekkor készítették el a harangtorony védelmi folyosóját is. Ugyanekkor a csarnokot és a karzatot 2 méterrel megemelték létrehozva egy lőréses és egy folyosós védelmi szintet. A XVI. században külső védőfalat is húztak köréje, ami szintén lőrésekkel volt ellátva. Az 1817-es átalakítás során a karzaton emelt szintet megszüntették, 1888-ban pedig elbontották a külső védelmi falakat és a délkeleti tornyot.

    A településen a kis hidat követő ortodox templom előtt tábla jelzi hol forduljunk jobbra. Az újabb kis hídon áthajtva, az enyhén emelkedő kavicsos út bal oldalán találjuk a templomot. Parkolni az út szélén lehet, a kulcs a bejárattól balra, a második házban található (102. szám). A kedves lakók románul és németül beszélnek. Belépő nincs.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj