várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

MESE

(román: Meşendorf, német: Meschendorf, szász: Meschenderf)

GPS: 46°05'25.6"N 24°58'48.6"E

46.090456, 24.980161

    Mese egyhajós gótikus temploma 1350 körül épülhetett homokkőből és ekkor készülhetett a nyugati oldalához illesztett ötszintes torony is. A templomot 1495-ben 5 méter magas terméskőből rakott lőréses védőfallal kerítették. A falakon fedett gyilokjárók lettek kialakítva, sarkait háromszintes tornyok védték, valamint ekkor készítették el a harangtorony védelmi folyosóját is. Ugyanekkor a csarnokot és a karzatot 2 méterrel megemelték létrehozva egy lőréses és egy folyosós védelmi szintet. A XVI. században külső védőfalat is húztak köréje, ami szintén lőrésekkel volt ellátva. Az 1817-es átalakítás során a karzaton emelt szintet megszüntették, 1888-ban pedig elbontották a külső védelmi falakat és a délkeleti tornyot.

    A településen a kis hidat követő ortodox templom előtt tábla jelzi hol forduljunk jobbra. Az újabb kis hídon áthajtva, az enyhén emelkedő kavicsos út bal oldalán találjuk a templomot. Parkolni az út szélén lehet, a kulcs a bejárattól balra, a második házban található (102. szám). A kedves lakók románul és németül beszélnek. Belépő nincs.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?