várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

SEIBERSDORF

GPS: 47°57'33.1"N 16°31'10.7"E

47.959187, 16.519629

    A négy sarokbástyás reneszánsz kastélyt Leonhard Freiherr von Pichler építette, aki 1559-től volt Seibersdorf birtokosa. 1594-ben Rudolf von Stoitzing tulajdonolta, majd 1650-től Nádasdy Ferenc rezidenciája lett, aki egészen 1660-ig, a pottendorfi kastély megszerzéséig használta az épületet. Nádasdy után Pálffy Miklóshoz, majd Julius Friedrich Graf Busselinihez került, majd 1709-ben Hans Philipp Fuchs von Bimbachnak adták tovább. 1715-től Leopold Carl Cavriani birtoka, ekkor történik a barokk stílusban történő átalakítása is. A család egészen 1934-ig volt a kastély tulajdonosa, majd a Riedemann-Ledebur házaspár vásárolta meg. A II. világháborúban súlyos károkat szenvedett épület a világégés után magáncégek birtokába került, helyreállításokat és kisebb felújításokat végeztek rajta.

    A településre keletről érkezve, az út jobb oldalán a templommal szemben találjuk a kastélyt. Parkolni az épület jobb oldalánál lévő tűzoltóság előtt lehet (ingyenes). A kastély le van zárva, de körbesétálható (ha szerencsénk van be tudunk jutni az épületbe). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj