várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

NECPÁL

(szlovák: Necpaly)

GPS: 48°59'09.5"N 18°58'07.2"E

48.985984, 18.968670   

   A Necpáli Justh család 17. századi kéttornyos emeletes reneszánsz várkastélya  1673-ban épült, majd a 18. században manzárdtetőt emeltek rá. A várkastély parkjában nyugszik Báró Petrőczy István, Thököly egyik tábornoka.

    Franklin kastély :

GPS: 48°59'07.1"N 18°58'02.6"E

48.985309, 18.967384   

    

     A Franklin kastély a település felső részén található. A XIX. században épült és egészen az 1960-as évekig lakott volt.

  alsó kastély :  

GPS: 48°59'20.9"N 18°57'54.3"E

48.989142, 18.965086    

     Az alsó kastély eredetileg reneszánsz stílusú volt, de a XVIII. század második felében barokk-klasszicista stílusban építették át. A XX. század elején Révay Ilona bárónő vásárolta meg. Just Ödön házasság részén jutott az épülethez és egészen 1948-ig tulajdonolta.

 

     Necpál kastélyából kettő a település központjában, egymással szemben omladozik. Lepusztult állapotban lezárva találjuk őket. A harmadik kastély a Martin felé vezető út jobb oldalán magas kőfal mögött bújik el a kíváncsi szemek elől. Ez sem látogatható.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...