várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

FÉLTORONY

(német: Halbturn)  

GPS: 47°52'29.2"N 16°58'25.1"E

47.874776, 16.973635

    Féltorony barokk kastélyát még Alois Harrach gróf megbízásából Lucas von Hildebrandt osztrák építész tervei alapján készítették 1701 és 1711 között. Eredetileg egy kisebb uradalmi központnak szánták amely nem a társasági élet, hanem a visszavonulás, a vidéki tartózkodás céljaira szolgál. A barokk kertjét 1724 és 27 között hozták létre. A kastély Mária Terézia idején vált a Habsburg ház nyári rezidenciájává és vadászházává. A gazdasági udvartól egy fallal és előkerttel elválasztott főépület különlegessége a Mária Krisztina főhercegnőnek 1765-ben készített mennyezeti freskó, amely Franz Anton Maulbertsch nevéhez fűződik. A II. világháborúban üresen maradt kastélyt orosz katonák szállták meg. A melléképületeket mezőgazdasági célokra használva keletkezett az 1949. augusztus 11-i tűzvész, melyben a főépület leégett. Helyreállítása 1974-ben fejeződött be. Jelenleg magánkézen van.

    A településen tábla jelzi a csodálatos kastélyt, amely közelében ingyenesen parkolhatunk. A kastély parkja látogatható, az épületben pedig időszakos kiállításokat, koncertek tartanak.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?    *****    Párkapcsolat, karrier, pénzügyek - elakadtál valahol? Szeretnéd tudni a válaszokat? Akciós Tarot kártya elemzés!    *****    and i know now that this world will never be enought