várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

FÉLTORONY

(német: Halbturn)  

GPS: 47°52'29.2"N 16°58'25.1"E

47.874776, 16.973635

    Féltorony barokk kastélyát még Alois Harrach gróf megbízásából Lucas von Hildebrandt osztrák építész tervei alapján készítették 1701 és 1711 között. Eredetileg egy kisebb uradalmi központnak szánták amely nem a társasági élet, hanem a visszavonulás, a vidéki tartózkodás céljaira szolgál. A barokk kertjét 1724 és 27 között hozták létre. A kastély Mária Terézia idején vált a Habsburg ház nyári rezidenciájává és vadászházává. A gazdasági udvartól egy fallal és előkerttel elválasztott főépület különlegessége a Mária Krisztina főhercegnőnek 1765-ben készített mennyezeti freskó, amely Franz Anton Maulbertsch nevéhez fűződik. A II. világháborúban üresen maradt kastélyt orosz katonák szállták meg. A melléképületeket mezőgazdasági célokra használva keletkezett az 1949. augusztus 11-i tűzvész, melyben a főépület leégett. Helyreállítása 1974-ben fejeződött be. Jelenleg magánkézen van.

    A településen tábla jelzi a csodálatos kastélyt, amely közelében ingyenesen parkolhatunk. A kastély parkja látogatható, az épületben pedig időszakos kiállításokat, koncertek tartanak.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj