várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

VÖRÖSKŐ

(szlovák: Červený Kameň, német: Rotenstein, Rothenstein)

GPS: 48°23'30.5"N 17°20'06.6"E

48.391806, 17.335167

    Valószínű, hogy a Kartal nembeli Tiborc ispán építtette. Nevezetes tulajdonosai között találjuk Csák Mátét, a bazini Szentgyörgyieket és Pálffy Miklóst is. A vár a XVI. században, a Fuggerek idejében épült ki erődítménnyé, kora védelmi technikájának csúcsát jelentette. A Rákóczi-szabadságharc idején a kurucok sikertelenül ostromolták. Az akkor és a későbbi tűzvészekben elszenvedett károkat a tulajdonosok helyreállították. A századok folyamán többször átépítették, végső alakját 1768-ra érte el. Napjainkban a Kárpát-medence egyik legjelentősebb középkori erőssége.

    A településen haladva, a közlekedési tükörnél tábla jelzi a várhoz vezető utat. Ezen haladva egészen a kapuig jutunk, ahol kialakított parkoló van. Innen kell besétálni a belső várhoz, amin átjutva balra van a pénztár.

 Nyitva: http://hradcervenykamen.sk/?page_id=129

Belépő:  http://hradcervenykamen.sk/?page_id=147

Óránként indulnak a csoportok. A vezetés szlovák nyelvű, de részletes magyar leírás kérhető (ingyenes). A túra másfél órás és bejárja az egész várat. Fényképezni mindenhol lehet!! Csodálatos látnivaló Európa egyik legnagyobb pincerendszerével.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyereményjáték!!! Az elsõ 20 hirdetõ fejenként 30 kreditet kap ajándékba!!! Hirdess és nyerj! :)    *****    Csatlakozz te is az Airsoft Csapatunkba!!!!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, mindenkinek érdemes belenézni. Tõlem nagyon részletes sors és személyiség analízist kaphatsz!    *****    Születési horoszkóp,elõrejelzés, biotérkép, Jónás féle fogamzási képlet, baba horoszkóp és még sok lehetõség.Kattints!    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Sok olvasmány, érdekes ezoterikus anyagok és asztrológiai megrendelések, diplomás asztrológustól! Keress meg és válassz!    *****    Ne feledd,nemsokára itt a Karácsony és egy születési horoszkóp,nagyon kedves ajándék,lepd meg szeretteid, örülni fognak!    *****    Ünnepi minijátékkal készültünk, a határidõ rövid, nézz be mielõbb és küldd be a megoldást! :)    *****    My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim    *****    Számodra mi az, ami átadja az õszi hangulatot? Készíts õszi fotókat, küldd be és nyerj! :)    *****    WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU    *****    Rendeld meg,születési horoszkópodat 3 év ajándék elõrejelzéssel,biotérképed,párkapcsolati elemzésed.Várlak az oldalamon!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Szeptember 17. - 22. ig minden megrendelés, csak a felébe kerül! Érdemes élni ezzel a lehetõséggel. Várlak az oldalon!!!    *****    Új regényem, olvasóit keresi. Kérlek gyere és olvass bele. Egy Fantasy világ, melyben két harcos a békéért harcol...    *****    Giga akciókkal, promóciókkal vár a Faberlic cég. Ismét Magyarországon is lehet csatlakozni, Magyar katalógus már van!    *****    20-25 oldalas születési horoszkóp,3 év ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval,diplomás asztrológustól. Kattints    *****    Nagyon részletes személyiség és sors analízis, diplomás asztrológustól,3 év ajándék elõrejelzéssel.Részletek az oldalon!