várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
 

VÖRÖSKŐ

(szlovák: Červený Kameň, német: Rotenstein, Rothenstein)

GPS: 48°23'30.5"N 17°20'06.6"E

48.391806, 17.335167

    Valószínű, hogy a Kartal nembeli Tiborc ispán építtette. Nevezetes tulajdonosai között találjuk Csák Mátét, a bazini Szentgyörgyieket és Pálffy Miklóst is. A vár a XVI. században, a Fuggerek idejében épült ki erődítménnyé, kora védelmi technikájának csúcsát jelentette. A Rákóczi-szabadságharc idején a kurucok sikertelenül ostromolták. Az akkor és a későbbi tűzvészekben elszenvedett károkat a tulajdonosok helyreállították. A századok folyamán többször átépítették, végső alakját 1768-ra érte el. Napjainkban a Kárpát-medence egyik legjelentősebb középkori erőssége.

    A településen haladva, a közlekedési tükörnél tábla jelzi a várhoz vezető utat. Ezen haladva egészen a kapuig jutunk, ahol kialakított parkoló van. Innen kell besétálni a belső várhoz, amin átjutva balra van a pénztár.

 Nyitva: http://hradcervenykamen.sk/?page_id=129

Belépő:  http://hradcervenykamen.sk/?page_id=147

Óránként indulnak a csoportok. A vezetés szlovák nyelvű, de részletes magyar leírás kérhető (ingyenes). A túra másfél órás és bejárja az egész várat. Fényképezni mindenhol lehet!! Csodálatos látnivaló Európa egyik legnagyobb pincerendszerével.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    Ha bármilyen kérdésed van, akár egészségügyi, akár párkapcsolati; keress meg és segítek!    *****    Költöztetés-Bútorszállítás-Tatabánya !    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Órarendek, Borítóképek SSO témában.- F e n t az 1. Videóm is c: KATT    *****    A horoszkóp elemzés,nagyon sok problémától megvéd,rámutat olyan betegségekre,melyek megelõzhetõk, ne mulaszd el,keress!    *****    Születési,gyermek,hold,párkapcsolati,fogamzási horoszkópok,elõrejelzések,biotérkép,ingyenes konzultációval.Ne hagyd ki!!    *****    Érdekel az Euróvíziós dalfesztivál? Kíváncsi vagy más országok indulóira? Akkor nézz be oldalamra, ahol láthatod õket.    *****    FANTASY FRPG // Lanawin — FANTASY FRPG // Lanawin — FANTASY FRPG // Lanawin — FANTASY FRPG // Lanawin — FANTASY FRPG //    *****    Egy horoszkóp olyan üzenetekhez juttat,melyek az egész életedre sok pozitív és fontos információt tartalmaz.Ne hagyd ki!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, mindent megbeszélhetsz velem! Várlak!!!    *****    Valentínnap szavazz te is Vivi és Makai Tomi fotójára likeokkal LOVE & NAAF #usacar Köszönjük!    *****    Idén is rajongunk, és Te mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Mondd el a véleményedet!