várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

VÖRÖSKŐ

(szlovák: Červený Kameň, német: Rotenstein, Rothenstein)

GPS: 48°23'30.5"N 17°20'06.6"E

48.391806, 17.335167

    Valószínű, hogy a Kartal nembeli Tiborc ispán építtette. Nevezetes tulajdonosai között találjuk Csák Mátét, a bazini Szentgyörgyieket és Pálffy Miklóst is. A vár a XVI. században, a Fuggerek idejében épült ki erődítménnyé, kora védelmi technikájának csúcsát jelentette. A Rákóczi-szabadságharc idején a kurucok sikertelenül ostromolták. Az akkor és a későbbi tűzvészekben elszenvedett károkat a tulajdonosok helyreállították. A századok folyamán többször átépítették, végső alakját 1768-ra érte el. Napjainkban a Kárpát-medence egyik legjelentősebb középkori erőssége.

    A településen haladva, a közlekedési tükörnél tábla jelzi a várhoz vezető utat. Ezen haladva egészen a kapuig jutunk, ahol kialakított parkoló van. Innen kell besétálni a belső várhoz, amin átjutva balra van a pénztár.

 Nyitva: http://hradcervenykamen.sk/?page_id=129

Belépő:  http://hradcervenykamen.sk/?page_id=147

Óránként indulnak a csoportok. A vezetés szlovák nyelvű, de részletes magyar leírás kérhető (ingyenes). A túra másfél órás és bejárja az egész várat. Fényképezni mindenhol lehet!! Csodálatos látnivaló Európa egyik legnagyobb pincerendszerével.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?