várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

VÖRÖSKŐ

(szlovák: Červený Kameň, német: Rotenstein, Rothenstein)

GPS: 48°23'30.5"N 17°20'06.6"E

48.391806, 17.335167

    Valószínű, hogy a Kartal nembeli Tiborc ispán építtette. Nevezetes tulajdonosai között találjuk Csák Mátét, a bazini Szentgyörgyieket és Pálffy Miklóst is. A vár a XVI. században, a Fuggerek idejében épült ki erődítménnyé, kora védelmi technikájának csúcsát jelentette. A Rákóczi-szabadságharc idején a kurucok sikertelenül ostromolták. Az akkor és a későbbi tűzvészekben elszenvedett károkat a tulajdonosok helyreállították. A századok folyamán többször átépítették, végső alakját 1768-ra érte el. Napjainkban a Kárpát-medence egyik legjelentősebb középkori erőssége.

    A településen haladva, a közlekedési tükörnél tábla jelzi a várhoz vezető utat. Ezen haladva egészen a kapuig jutunk, ahol kialakított parkoló van. Innen kell besétálni a belső várhoz, amin átjutva balra van a pénztár.

 Nyitva: http://hradcervenykamen.sk/?page_id=129

Belépő:  http://hradcervenykamen.sk/?page_id=147

Óránként indulnak a csoportok. A vezetés szlovák nyelvű, de részletes magyar leírás kérhető (ingyenes). A túra másfél órás és bejárja az egész várat. Fényképezni mindenhol lehet!! Csodálatos látnivaló Európa egyik legnagyobb pincerendszerével.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj