várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

MÁRKUSFALVA

(szlovák: Markušovce, német: Marksdorf)

GPS: 48°54'56.8"N 20°37'13.1"E

48.915777, 20.620317    

     A Máriássy família egykori várát még a XIII. században kezdték építeni, amikor egy négyszögletes öregtornyot és egy kisebb méretű palotát kerítettek körbe várfallal. Ehhez építette hozzá Máriássy Pál a XVI. század második felében a felsővárat, melynek bejáratát két kerek alaprajzú külsőtorony védelmezte. Az udvarán egy nagyobb méretű reneszánsz stílusú palotaszárnyat emeltek, ennek ellenére sem számított erőségnek, mindvégig megmaradt magánvárnak.

    A várat a kis dombon található templom mellett találjuk. Nem látogatható!

Máriássy kastély

    GPS: 48°54'56.3"N 20°37'26.5"E

48.915642, 20.624024   

      A XVII. század első felében kényelmesebben várkastélyt építtetett a Máriássy család. A téglalap alakú épület sarkait egy-egy kör alakú torony díszíti. Az épület közepén karcsú őrtornyot emeltek, melyen ma barokk sisak látható. A toronyszobákon kívül 16 tágas, boltozott lakószobát alakítottak ki.

    A csodálatos kastélyt az út mellett találjuk. Vele szemben tágas, ingyenes parkoló van. Itt letéve autónkat nemcsak a kastély, de a vár is percek alatt elérhető! Az épületben Szlovákia kastélyaiból, kúriáiból válogatott bútorokat csodálhatunk. Kár, hogy a fotózásért külön fizetni kell!!  A gondozott Francia parkban lévő rokokó kiskastély 1778-ban épült zene pavilonnak. Ez is látogatható, hangszerkiállítás van a falai között.

Nyitva, belépő: 

http://www.muzeum.sk/?obj=muzeum&ix=hnkhn_msp

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...