várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
 

MÁRKUSFALVA

(szlovák: Markušovce, német: Marksdorf)

GPS: 48°54'56.8"N 20°37'13.1"E

48.915777, 20.620317    

     A Máriássy família egykori várát még a XIII. században kezdték építeni, amikor egy négyszögletes öregtornyot és egy kisebb méretű palotát kerítettek körbe várfallal. Ehhez építette hozzá Máriássy Pál a XVI. század második felében a felsővárat, melynek bejáratát két kerek alaprajzú külsőtorony védelmezte. Az udvarán egy nagyobb méretű reneszánsz stílusú palotaszárnyat emeltek, ennek ellenére sem számított erőségnek, mindvégig megmaradt magánvárnak.

    A várat a kis dombon található templom mellett találjuk. Nem látogatható!

Máriássy kastély

    GPS: 48°54'56.3"N 20°37'26.5"E

48.915642, 20.624024   

      A XVII. század első felében kényelmesebben várkastélyt építtetett a Máriássy család. A téglalap alakú épület sarkait egy-egy kör alakú torony díszíti. Az épület közepén karcsú őrtornyot emeltek, melyen ma barokk sisak látható. A toronyszobákon kívül 16 tágas, boltozott lakószobát alakítottak ki.

    A csodálatos kastélyt az út mellett találjuk. Vele szemben tágas, ingyenes parkoló van. Itt letéve autónkat nemcsak a kastély, de a vár is percek alatt elérhető! Az épületben Szlovákia kastélyaiból, kúriáiból válogatott bútorokat csodálhatunk. Kár, hogy a fotózásért külön fizetni kell!!  A gondozott Francia parkban lévő rokokó kiskastély 1778-ban épült zene pavilonnak. Ez is látogatható, hangszerkiállítás van a falai között.

Nyitva, belépő: 

http://www.muzeum.sk/?obj=muzeum&ix=hnkhn_msp

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LETTERSTOME -> ÚJ OLDAL - LEVELEK MAGAMNAK - ÚJ OLDAL <- LETTERSTOME    *****    Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    Ha bármilyen kérdésed van, akár egészségügyi, akár párkapcsolati; keress meg és segítek!    *****    Költöztetés-Bútorszállítás-Tatabánya !    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Órarendek, Borítóképek SSO témában.- F e n t az 1. Videóm is c: KATT    *****    A horoszkóp elemzés,nagyon sok problémától megvéd,rámutat olyan betegségekre,melyek megelõzhetõk, ne mulaszd el,keress!    *****    Születési,gyermek,hold,párkapcsolati,fogamzási horoszkópok,elõrejelzések,biotérkép,ingyenes konzultációval.Ne hagyd ki!!    *****    Érdekel az Euróvíziós dalfesztivál? Kíváncsi vagy más országok indulóira? Akkor nézz be oldalamra, ahol láthatod õket.    *****    FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG //    *****    Egy horoszkóp olyan üzenetekhez juttat,melyek az egész életedre sok pozitív és fontos információt tartalmaz.Ne hagyd ki!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, mindent megbeszélhetsz velem! Várlak!!!    *****    Valentínnap szavazz te is Vivi és Makai Tomi fotójára likeokkal LOVE & NAAF #usacar Köszönjük!