várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

MÁRKUSFALVA

(szlovák: Markušovce, német: Marksdorf)

GPS: 48°54'56.8"N 20°37'13.1"E

48.915777, 20.620317    

     A Máriássy família egykori várát még a XIII. században kezdték építeni, amikor egy négyszögletes öregtornyot és egy kisebb méretű palotát kerítettek körbe várfallal. Ehhez építette hozzá Máriássy Pál a XVI. század második felében a felsővárat, melynek bejáratát két kerek alaprajzú külsőtorony védelmezte. Az udvarán egy nagyobb méretű reneszánsz stílusú palotaszárnyat emeltek, ennek ellenére sem számított erőségnek, mindvégig megmaradt magánvárnak.

    A várat a kis dombon található templom mellett találjuk. Nem látogatható!

Máriássy kastély

    GPS: 48°54'56.3"N 20°37'26.5"E

48.915642, 20.624024   

      A XVII. század első felében kényelmesebben várkastélyt építtetett a Máriássy család. A téglalap alakú épület sarkait egy-egy kör alakú torony díszíti. Az épület közepén karcsú őrtornyot emeltek, melyen ma barokk sisak látható. A toronyszobákon kívül 16 tágas, boltozott lakószobát alakítottak ki.

    A csodálatos kastélyt az út mellett találjuk. Vele szemben tágas, ingyenes parkoló van. Itt letéve autónkat nemcsak a kastély, de a vár is percek alatt elérhető! Az épületben Szlovákia kastélyaiból, kúriáiból válogatott bútorokat csodálhatunk. Kár, hogy a fotózásért külön fizetni kell!!  A gondozott Francia parkban lévő rokokó kiskastély 1778-ban épült zene pavilonnak. Ez is látogatható, hangszerkiállítás van a falai között.

Nyitva, belépő: 

http://www.muzeum.sk/?obj=muzeum&ix=hnkhn_msp

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyereményjáték!!! Az elsõ 20 hirdetõ fejenként 30 kreditet kap ajándékba!!! Hirdess és nyerj! :)    *****    Csatlakozz te is az Airsoft Csapatunkba!!!!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, mindenkinek érdemes belenézni. Tõlem nagyon részletes sors és személyiség analízist kaphatsz!    *****    Születési horoszkóp,elõrejelzés, biotérkép, Jónás féle fogamzási képlet, baba horoszkóp és még sok lehetõség.Kattints!    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Sok olvasmány, érdekes ezoterikus anyagok és asztrológiai megrendelések, diplomás asztrológustól! Keress meg és válassz!    *****    Ne feledd,nemsokára itt a Karácsony és egy születési horoszkóp,nagyon kedves ajándék,lepd meg szeretteid, örülni fognak!    *****    Ünnepi minijátékkal készültünk, a határidõ rövid, nézz be mielõbb és küldd be a megoldást! :)    *****    My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim    *****    Számodra mi az, ami átadja az õszi hangulatot? Készíts õszi fotókat, küldd be és nyerj! :)    *****    WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU    *****    Rendeld meg,születési horoszkópodat 3 év ajándék elõrejelzéssel,biotérképed,párkapcsolati elemzésed.Várlak az oldalamon!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Szeptember 17. - 22. ig minden megrendelés, csak a felébe kerül! Érdemes élni ezzel a lehetõséggel. Várlak az oldalon!!!    *****    Új regényem, olvasóit keresi. Kérlek gyere és olvass bele. Egy Fantasy világ, melyben két harcos a békéért harcol...    *****    Giga akciókkal, promóciókkal vár a Faberlic cég. Ismét Magyarországon is lehet csatlakozni, Magyar katalógus már van!    *****    20-25 oldalas születési horoszkóp,3 év ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval,diplomás asztrológustól. Kattints    *****    Nagyon részletes személyiség és sors analízis, diplomás asztrológustól,3 év ajándék elõrejelzéssel.Részletek az oldalon!