várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

RUSZT               

(német: Rust am Neudsiedler See)

GPS: 47°48'08.5"N 16°40'38.2"E

  47.802370, 16.677283

    A települést Ceel néven Károly Róbert adománylevelében említik még 1317-ben. A Rust megnevezés először 1393-ban tűnik fel, mint a szilfa (Rüster) középkori német alakja. A városkát 1512-ben veszik körül falakkal, árkokkal és egyéb védelmi rendszerrel, de ez sem tudja megakadályozni az 1529-es és 1532-es török pusztítást. Ruszt 1649-től szabad település, városi rangra 1681-ben emelkedett. A trianoni békeszerződésig Sopron vármegyéhez tartozott, 1921-ben csatolták Ausztriához. 2001-től az óváros a Fertő-tó térségével együtt az UNESCO világörökség részét képezi.

Halásztemplom

GPS: 47°48'00.6"N 16°40'26.6"E

         47.800169, 16.674041

    A templom egy XII. századi román kápolna alapjaira épült 1400 körül. 1529-ben a törökök felgyújtották, de a helyiek újjáépítették. A templom tornyát a XIX. század végén bontották el. Itt találhatók Burgenland legrégibb középkori freskói, valamint orgonája. A templomot a XVII. században lőréses erődfallal vették körül ami a mai napig fennmaradt.

    A településre érkezve a jobbos ív után forduljunk balra a  Conradplatz-ra. Az út a történelmi belvárosba vezet, ahol kis öblökben parkolhatunk. A Pulverturm-hoz az utca végén forduljunk balra az Am Seekanalra, majd kb. 50 métert haladva a bal oldalon találjuk a kaput. A Halásztemplomot és a várfalat a főtér nyugati oldalán, egy kisebb emelkedőn találjuk.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj