várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
 

RUSZT               

(német: Rust am Neudsiedler See)

GPS: 47°48'08.5"N 16°40'38.2"E

  47.802370, 16.677283

    A települést Ceel néven Károly Róbert adománylevelében említik még 1317-ben. A Rust megnevezés először 1393-ban tűnik fel, mint a szilfa (Rüster) középkori német alakja. A városkát 1512-ben veszik körül falakkal, árkokkal és egyéb védelmi rendszerrel, de ez sem tudja megakadályozni az 1529-es és 1532-es török pusztítást. Ruszt 1649-től szabad település, városi rangra 1681-ben emelkedett. A trianoni békeszerződésig Sopron vármegyéhez tartozott, 1921-ben csatolták Ausztriához. 2001-től az óváros a Fertő-tó térségével együtt az UNESCO világörökség részét képezi.

Halásztemplom

GPS: 47°48'00.6"N 16°40'26.6"E

         47.800169, 16.674041

    A templom egy XII. századi román kápolna alapjaira épült 1400 körül. 1529-ben a törökök felgyújtották, de a helyiek újjáépítették. A templom tornyát a XIX. század végén bontották el. Itt találhatók Burgenland legrégibb középkori freskói, valamint orgonája. A templomot a XVII. században lőréses erődfallal vették körül ami a mai napig fennmaradt.

    A településre érkezve a jobbos ív után forduljunk balra a  Conradplatz-ra. Az út a történelmi belvárosba vezet, ahol kis öblökben parkolhatunk. A Pulverturm-hoz az utca végén forduljunk balra az Am Seekanalra, majd kb. 50 métert haladva a bal oldalon találjuk a kaput. A Halásztemplomot és a várfalat a főtér nyugati oldalán, egy kisebb emelkedőn találjuk.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LETTERSTOME -> ÚJ OLDAL - LEVELEK MAGAMNAK - ÚJ OLDAL <- LETTERSTOME    *****    Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    Ha bármilyen kérdésed van, akár egészségügyi, akár párkapcsolati; keress meg és segítek!    *****    Költöztetés-Bútorszállítás-Tatabánya !    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Órarendek, Borítóképek SSO témában.- F e n t az 1. Videóm is c: KATT    *****    A horoszkóp elemzés,nagyon sok problémától megvéd,rámutat olyan betegségekre,melyek megelõzhetõk, ne mulaszd el,keress!    *****    Születési,gyermek,hold,párkapcsolati,fogamzási horoszkópok,elõrejelzések,biotérkép,ingyenes konzultációval.Ne hagyd ki!!    *****    Érdekel az Euróvíziós dalfesztivál? Kíváncsi vagy más országok indulóira? Akkor nézz be oldalamra, ahol láthatod õket.    *****    FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG //    *****    Egy horoszkóp olyan üzenetekhez juttat,melyek az egész életedre sok pozitív és fontos információt tartalmaz.Ne hagyd ki!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, mindent megbeszélhetsz velem! Várlak!!!    *****    Valentínnap szavazz te is Vivi és Makai Tomi fotójára likeokkal LOVE & NAAF #usacar Köszönjük!