várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

RUSZT               

(német: Rust am Neudsiedler See)

GPS: 47°48'08.5"N 16°40'38.2"E

  47.802370, 16.677283

    A települést Ceel néven Károly Róbert adománylevelében említik még 1317-ben. A Rust megnevezés először 1393-ban tűnik fel, mint a szilfa (Rüster) középkori német alakja. A városkát 1512-ben veszik körül falakkal, árkokkal és egyéb védelmi rendszerrel, de ez sem tudja megakadályozni az 1529-es és 1532-es török pusztítást. Ruszt 1649-től szabad település, városi rangra 1681-ben emelkedett. A trianoni békeszerződésig Sopron vármegyéhez tartozott, 1921-ben csatolták Ausztriához. 2001-től az óváros a Fertő-tó térségével együtt az UNESCO világörökség részét képezi.

Halásztemplom

GPS: 47°48'00.6"N 16°40'26.6"E

         47.800169, 16.674041

    A templom egy XII. századi román kápolna alapjaira épült 1400 körül. 1529-ben a törökök felgyújtották, de a helyiek újjáépítették. A templom tornyát a XIX. század végén bontották el. Itt találhatók Burgenland legrégibb középkori freskói, valamint orgonája. A templomot a XVII. században lőréses erődfallal vették körül ami a mai napig fennmaradt.

    A településre érkezve a jobbos ív után forduljunk balra a  Conradplatz-ra. Az út a történelmi belvárosba vezet, ahol kis öblökben parkolhatunk. A Pulverturm-hoz az utca végén forduljunk balra az Am Seekanalra, majd kb. 50 métert haladva a bal oldalon találjuk a kaput. A Halásztemplomot és a várfalat a főtér nyugati oldalán, egy kisebb emelkedőn találjuk.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?    *****    Párkapcsolat, karrier, pénzügyek - elakadtál valahol? Szeretnéd tudni a válaszokat? Akciós Tarot kártya elemzés!    *****    and i know now that this world will never be enought