várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

RUSZT               

(német: Rust am Neudsiedler See)

GPS: 47°48'08.5"N 16°40'38.2"E

  47.802370, 16.677283

    A települést Ceel néven Károly Róbert adománylevelében említik még 1317-ben. A Rust megnevezés először 1393-ban tűnik fel, mint a szilfa (Rüster) középkori német alakja. A városkát 1512-ben veszik körül falakkal, árkokkal és egyéb védelmi rendszerrel, de ez sem tudja megakadályozni az 1529-es és 1532-es török pusztítást. Ruszt 1649-től szabad település, városi rangra 1681-ben emelkedett. A trianoni békeszerződésig Sopron vármegyéhez tartozott, 1921-ben csatolták Ausztriához. 2001-től az óváros a Fertő-tó térségével együtt az UNESCO világörökség részét képezi.

Halásztemplom

GPS: 47°48'00.6"N 16°40'26.6"E

         47.800169, 16.674041

    A templom egy XII. századi román kápolna alapjaira épült 1400 körül. 1529-ben a törökök felgyújtották, de a helyiek újjáépítették. A templom tornyát a XIX. század végén bontották el. Itt találhatók Burgenland legrégibb középkori freskói, valamint orgonája. A templomot a XVII. században lőréses erődfallal vették körül ami a mai napig fennmaradt.

    A településre érkezve a jobbos ív után forduljunk balra a  Conradplatz-ra. Az út a történelmi belvárosba vezet, ahol kis öblökben parkolhatunk. A Pulverturm-hoz az utca végén forduljunk balra az Am Seekanalra, majd kb. 50 métert haladva a bal oldalon találjuk a kaput. A Halásztemplomot és a várfalat a főtér nyugati oldalán, egy kisebb emelkedőn találjuk.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyereményjáték!!! Az elsõ 20 hirdetõ fejenként 30 kreditet kap ajándékba!!! Hirdess és nyerj! :)    *****    Csatlakozz te is az Airsoft Csapatunkba!!!!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, mindenkinek érdemes belenézni. Tõlem nagyon részletes sors és személyiség analízist kaphatsz!    *****    Születési horoszkóp,elõrejelzés, biotérkép, Jónás féle fogamzási képlet, baba horoszkóp és még sok lehetõség.Kattints!    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Sok olvasmány, érdekes ezoterikus anyagok és asztrológiai megrendelések, diplomás asztrológustól! Keress meg és válassz!    *****    Ne feledd,nemsokára itt a Karácsony és egy születési horoszkóp,nagyon kedves ajándék,lepd meg szeretteid, örülni fognak!    *****    Ünnepi minijátékkal készültünk, a határidõ rövid, nézz be mielõbb és küldd be a megoldást! :)    *****    My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim    *****    Számodra mi az, ami átadja az õszi hangulatot? Készíts õszi fotókat, küldd be és nyerj! :)    *****    WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU    *****    Rendeld meg,születési horoszkópodat 3 év ajándék elõrejelzéssel,biotérképed,párkapcsolati elemzésed.Várlak az oldalamon!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Szeptember 17. - 22. ig minden megrendelés, csak a felébe kerül! Érdemes élni ezzel a lehetõséggel. Várlak az oldalon!!!    *****    Új regényem, olvasóit keresi. Kérlek gyere és olvass bele. Egy Fantasy világ, melyben két harcos a békéért harcol...    *****    Giga akciókkal, promóciókkal vár a Faberlic cég. Ismét Magyarországon is lehet csatlakozni, Magyar katalógus már van!    *****    20-25 oldalas születési horoszkóp,3 év ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval,diplomás asztrológustól. Kattints    *****    Nagyon részletes személyiség és sors analízis, diplomás asztrológustól,3 év ajándék elõrejelzéssel.Részletek az oldalon!