várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

GIC

GPS: 47°25'58.3"N 17°45'30.6"E

47.432846, 17.758490

       

   Az egykori Jankovich-Bésán-kastély az 1840-es évek elején épült klasszicista stílusban. A kastély F alaprajzú, egyszintes, tagolt tömbje több ütemben készült. Romantikus stílusú, saroktornyokkal közrefogott főhomlokzatát a XIX. század végén alakították ki. A II. világháború után állami tulajdonba került, amit előbb a honvédség, később a megyei önkormányzat hasznosított. 2000-ig nevelőotthon működött a kastélyban melynek bezárása után úgy döntöttek, hogy lebontják az épületet. A giciek azonban aláírásgyűjtésbe kezdtek, majd hosszas tárgyalássorozat eredményeként a megye térítésmentesen átadta tulajdonjogát a helyi önkormányzatnak. Később az önkormányzat 99 évre ingyenes használatba adta a veszprémi RÁTESZ Kft.-nek azzal a feltétellel, hogy legkésőbb 2009-ig kastélyszállót alakítanak ki az épületegyüttesből. Meg is kezdődött a felújítás, de a kastélyt 2006 február elején műemlékké nyilvánították és a munkálatok abbamaradtak.

   A kastélyt a Nagy Lajos út 12. szám alatt találjuk. A kapuja nyitva így besétálhatunk a gazos udvarra. Az épületen az egykori felújítási munkálatok nyomai még láthatóak, de az új ablakok közül már többet is betörtek.              

                             

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?    *****    Párkapcsolat, karrier, pénzügyek - elakadtál valahol? Szeretnéd tudni a válaszokat? Akciós Tarot kártya elemzés!    *****    and i know now that this world will never be enought