várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
 

BECKÓ

 

(szlovák: Beckov, német: Beckow)

GPS: 48°47'27.3"N 17°53'54.1"E

48.790925, 17.898348

 

    Egy 70 méter magas meredek mészkőszikla tetején áll Bolondóc várának romja, melynek első írásos említése 1205 után történt. Az 1241-es tatárjárás idején még sikeresen ellenállt a támadásnak, de a XIV. század elején már fejet hajtott Csák Máté serege előtt. Az 1321 után királyi tulajdonba kerülő várat Luxemburgi Zsigmond Stibor bárónak adományozta. A fénykorát élő vár Stibor halálával fiára, majd Stiborici Katalinra szállt. Bánffy Pál királyi lovászmester házasság révén jutott az erősséghez, ami innentől kezdve a Bánffy család tulajdonában állt. Bár a nagyobb hadi események rendre elkerülték, Bánffy Kristóf fiú örökös nélküli halálával mégis pusztulásnak indult. A Rákóczi szabadságharc bukása után elkerülte a lerombolást, de egy 1729-es tűzvész végleg megpecsételte a vár sorsát.   

   Csejte felől érkezve, a templom előtti kis trafiknál forduljunk jobbra. A vár jelölve van! Félútig felmehetünk autóval és egy kisebb beállóban, ingyenesen parkolhatunk. Kb. 3 db autó fér el, úgyhogy lehet nem lesz helyünk!

 Nyitva:

http://www.hrad-beckov.sk/info/otvaracie-hodiny/

Belépő:

http://www.hrad-beckov.sk/info/vstupne/

 Magyar leírást kérésre adnak. Egyénileg látogatható!

 Ha végeztünk a látogatással, a pénztártól az ellenkező irányba elsétálva, a dombról csodás a rálátása várra.

 

 

 

 

      

 

     

 

 

 

 

  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LETTERSTOME -> ÚJ OLDAL - LEVELEK MAGAMNAK - ÚJ OLDAL <- LETTERSTOME    *****    Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    Ha bármilyen kérdésed van, akár egészségügyi, akár párkapcsolati; keress meg és segítek!    *****    Költöztetés-Bútorszállítás-Tatabánya !    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Órarendek, Borítóképek SSO témában.- F e n t az 1. Videóm is c: KATT    *****    A horoszkóp elemzés,nagyon sok problémától megvéd,rámutat olyan betegségekre,melyek megelõzhetõk, ne mulaszd el,keress!    *****    Születési,gyermek,hold,párkapcsolati,fogamzási horoszkópok,elõrejelzések,biotérkép,ingyenes konzultációval.Ne hagyd ki!!    *****    Érdekel az Euróvíziós dalfesztivál? Kíváncsi vagy más országok indulóira? Akkor nézz be oldalamra, ahol láthatod õket.    *****    FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG //    *****    Egy horoszkóp olyan üzenetekhez juttat,melyek az egész életedre sok pozitív és fontos információt tartalmaz.Ne hagyd ki!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, mindent megbeszélhetsz velem! Várlak!!!    *****    Valentínnap szavazz te is Vivi és Makai Tomi fotójára likeokkal LOVE & NAAF #usacar Köszönjük!