várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

BECKÓ

 

(szlovák: Beckov, német: Beckow)

GPS: 48°47'27.3"N 17°53'54.1"E

48.790925, 17.898348

 

    Egy 70 méter magas meredek mészkőszikla tetején áll Bolondóc várának romja, melynek első írásos említése 1205 után történt. Az 1241-es tatárjárás idején még sikeresen ellenállt a támadásnak, de a XIV. század elején már fejet hajtott Csák Máté serege előtt. Az 1321 után királyi tulajdonba kerülő várat Luxemburgi Zsigmond Stibor bárónak adományozta. A fénykorát élő vár Stibor halálával fiára, majd Stiborici Katalinra szállt. Bánffy Pál királyi lovászmester házasság révén jutott az erősséghez, ami innentől kezdve a Bánffy család tulajdonában állt. Bár a nagyobb hadi események rendre elkerülték, Bánffy Kristóf fiú örökös nélküli halálával mégis pusztulásnak indult. A Rákóczi szabadságharc bukása után elkerülte a lerombolást, de egy 1729-es tűzvész végleg megpecsételte a vár sorsát.   

   Csejte felől érkezve, a templom előtti kis trafiknál forduljunk jobbra. A vár jelölve van! Félútig felmehetünk autóval és egy kisebb beállóban, ingyenesen parkolhatunk. Kb. 3 db autó fér el, úgyhogy lehet nem lesz helyünk!

 Nyitva:

http://www.hrad-beckov.sk/info/otvaracie-hodiny/

Belépő:

http://www.hrad-beckov.sk/info/vstupne/

 Magyar leírást kérésre adnak. Egyénileg látogatható!

 Ha végeztünk a látogatással, a pénztártól az ellenkező irányba elsétálva, a dombról csodás a rálátása várra.

 

 

 

 

      

 

     

 

 

 

 

  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyereményjáték!!! Az elsõ 20 hirdetõ fejenként 30 kreditet kap ajándékba!!! Hirdess és nyerj! :)    *****    Csatlakozz te is az Airsoft Csapatunkba!!!!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, mindenkinek érdemes belenézni. Tõlem nagyon részletes sors és személyiség analízist kaphatsz!    *****    Születési horoszkóp,elõrejelzés, biotérkép, Jónás féle fogamzási képlet, baba horoszkóp és még sok lehetõség.Kattints!    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Sok olvasmány, érdekes ezoterikus anyagok és asztrológiai megrendelések, diplomás asztrológustól! Keress meg és válassz!    *****    Ne feledd,nemsokára itt a Karácsony és egy születési horoszkóp,nagyon kedves ajándék,lepd meg szeretteid, örülni fognak!    *****    Ünnepi minijátékkal készültünk, a határidõ rövid, nézz be mielõbb és küldd be a megoldást! :)    *****    My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim    *****    Számodra mi az, ami átadja az õszi hangulatot? Készíts õszi fotókat, küldd be és nyerj! :)    *****    WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU    *****    Rendeld meg,születési horoszkópodat 3 év ajándék elõrejelzéssel,biotérképed,párkapcsolati elemzésed.Várlak az oldalamon!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Szeptember 17. - 22. ig minden megrendelés, csak a felébe kerül! Érdemes élni ezzel a lehetõséggel. Várlak az oldalon!!!    *****    Új regényem, olvasóit keresi. Kérlek gyere és olvass bele. Egy Fantasy világ, melyben két harcos a békéért harcol...    *****    Giga akciókkal, promóciókkal vár a Faberlic cég. Ismét Magyarországon is lehet csatlakozni, Magyar katalógus már van!    *****    20-25 oldalas születési horoszkóp,3 év ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval,diplomás asztrológustól. Kattints    *****    Nagyon részletes személyiség és sors analízis, diplomás asztrológustól,3 év ajándék elõrejelzéssel.Részletek az oldalon!