várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
 

NEMESGOMBA

(szlovák: Hubice)

GPS: 48°05'51.2"N 17°23'52.0"E

48.097562, 17.397772

    Az 1899-ig Gomba nevet viselő település első kastélya a Gombay család nevéhez fűződik, ám erről mára nem maradt fent írás. Ma látható kastélyának elődjét egy tornyokkal megerősített erődfallal körülvett saroktornyos palotát az 1760-as években építette Szelepcsényi György érsek. A birtok a XIX. században Udvarnoky Lajos tulajdonába került, aki az erődfalat lebontva klasszicista kastéllyá építette át az erősséget. 20 hektáros parkja 1883-ban Rosenburg Károly kertész által nyerte el végleges formáját. Többszöri tulajdonosváltás után 1945-ben a kastélyt államosították és iskolát működtettek a falai között. Az épület 1980-tól üresen áll.

Kiskastély:

GPS: 48°05'49.7"N 17°23'49.4"E

48.097144, 17.397060    

     A parkban található ovális alaprajzú, neoklasszicista kiskastély egy istálló átépítésével jött létre a XIX. század végén. Ennek során az épületre emeletet húztak, és két oldalszárnyat építettek hozzá. Az épület az akkori tulajdonos Wiener-Welten család egy részének lakóhelye volt.

     Délről érkezve a településre, az Olda-t jelző tábla után a bal oldalon, közvetlenül az út mellett találjuk a kastélyokat. Parkolni az út mellett, vagy visszafordulva kb. 50 méterre a kaputól lehet – ingyenesen. A kastély kapuja lezárva, a bokroktól és a fáktól szinte semmi sem látható belőle. A kaputól balra a kerítés egy részen megdőlt, így egy szemétkupacon átgázolva be lehet jutni az épületekhez. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    Ha bármilyen kérdésed van, akár egészségügyi, akár párkapcsolati; keress meg és segítek!    *****    Költöztetés-Bútorszállítás-Tatabánya !    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Órarendek, Borítóképek SSO témában.- F e n t az 1. Videóm is c: KATT    *****    A horoszkóp elemzés,nagyon sok problémától megvéd,rámutat olyan betegségekre,melyek megelõzhetõk, ne mulaszd el,keress!    *****    Születési,gyermek,hold,párkapcsolati,fogamzási horoszkópok,elõrejelzések,biotérkép,ingyenes konzultációval.Ne hagyd ki!!    *****    Érdekel az Euróvíziós dalfesztivál? Kíváncsi vagy más országok indulóira? Akkor nézz be oldalamra, ahol láthatod õket.    *****    FANTASY FRPG // Lanawin — FANTASY FRPG // Lanawin — FANTASY FRPG // Lanawin — FANTASY FRPG // Lanawin — FANTASY FRPG //    *****    Egy horoszkóp olyan üzenetekhez juttat,melyek az egész életedre sok pozitív és fontos információt tartalmaz.Ne hagyd ki!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, mindent megbeszélhetsz velem! Várlak!!!    *****    Valentínnap szavazz te is Vivi és Makai Tomi fotójára likeokkal LOVE & NAAF #usacar Köszönjük!    *****    Idén is rajongunk, és Te mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Mondd el a véleményedet!