várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

NEMESGOMBA

(szlovák: Hubice)

GPS: 48°05'51.2"N 17°23'52.0"E

48.097562, 17.397772

    Az 1899-ig Gomba nevet viselő település első kastélya a Gombay család nevéhez fűződik, ám erről mára nem maradt fent írás. Ma látható kastélyának elődjét egy tornyokkal megerősített erődfallal körülvett saroktornyos palotát az 1760-as években építette Szelepcsényi György érsek. A birtok a XIX. században Udvarnoky Lajos tulajdonába került, aki az erődfalat lebontva klasszicista kastéllyá építette át az erősséget. 20 hektáros parkja 1883-ban Rosenburg Károly kertész által nyerte el végleges formáját. Többszöri tulajdonosváltás után 1945-ben a kastélyt államosították és iskolát működtettek a falai között. Az épület 1980-tól üresen áll.

Kiskastély:

GPS: 48°05'49.7"N 17°23'49.4"E

48.097144, 17.397060    

     A parkban található ovális alaprajzú, neoklasszicista kiskastély egy istálló átépítésével jött létre a XIX. század végén. Ennek során az épületre emeletet húztak, és két oldalszárnyat építettek hozzá. Az épület az akkori tulajdonos Wiener-Welten család egy részének lakóhelye volt.

     Délről érkezve a településre, az Olda-t jelző tábla után a bal oldalon, közvetlenül az út mellett találjuk a kastélyokat. Parkolni az út mellett, vagy visszafordulva kb. 50 méterre a kaputól lehet – ingyenesen. A kastély kapuja lezárva, a bokroktól és a fáktól szinte semmi sem látható belőle. A kaputól balra a kerítés egy részen megdőlt, így egy szemétkupacon átgázolva be lehet jutni az épületekhez. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyereményjáték!!! Az elsõ 20 hirdetõ fejenként 30 kreditet kap ajándékba!!! Hirdess és nyerj! :)    *****    Csatlakozz te is az Airsoft Csapatunkba!!!!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, mindenkinek érdemes belenézni. Tõlem nagyon részletes sors és személyiség analízist kaphatsz!    *****    Születési horoszkóp,elõrejelzés, biotérkép, Jónás féle fogamzási képlet, baba horoszkóp és még sok lehetõség.Kattints!    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Sok olvasmány, érdekes ezoterikus anyagok és asztrológiai megrendelések, diplomás asztrológustól! Keress meg és válassz!    *****    Ne feledd,nemsokára itt a Karácsony és egy születési horoszkóp,nagyon kedves ajándék,lepd meg szeretteid, örülni fognak!    *****    Ünnepi minijátékkal készültünk, a határidõ rövid, nézz be mielõbb és küldd be a megoldást! :)    *****    My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim    *****    Számodra mi az, ami átadja az õszi hangulatot? Készíts õszi fotókat, küldd be és nyerj! :)    *****    WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU    *****    Rendeld meg,születési horoszkópodat 3 év ajándék elõrejelzéssel,biotérképed,párkapcsolati elemzésed.Várlak az oldalamon!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Szeptember 17. - 22. ig minden megrendelés, csak a felébe kerül! Érdemes élni ezzel a lehetõséggel. Várlak az oldalon!!!    *****    Új regényem, olvasóit keresi. Kérlek gyere és olvass bele. Egy Fantasy világ, melyben két harcos a békéért harcol...    *****    Giga akciókkal, promóciókkal vár a Faberlic cég. Ismét Magyarországon is lehet csatlakozni, Magyar katalógus már van!    *****    20-25 oldalas születési horoszkóp,3 év ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval,diplomás asztrológustól. Kattints    *****    Nagyon részletes személyiség és sors analízis, diplomás asztrológustól,3 év ajándék elõrejelzéssel.Részletek az oldalon!