várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

KOMÁROM

(szlovák: Komárno, német: Komorn)

GPS: 47°45'15.5"N 18°08'04.0"E

47.754309, 18.134437

 

    A központi erőddel rendelkező bástyarendszer elődje egy földvár volt, melyet IV. Béla uralkodása alatt alakítottak kővárrá. A török fenyegetés idején I. Ferdinánd császár elrendelte a megerősítését, melynek köszönhetően sikeresen ellenállt az 1594-es török ostromnak. 1663 és 67 között egy új erődrendszer készült, melyet 1682-ben árvíz, 1763-ban és 1783-ben földrengés rongált meg. Újbóli megerősítése 1800-as évek legelején Bécs elestével történt, majd elkezdődött az erődrendszer kiépítése. Az Öreg- és Újvárat 1827 és 1839 között korszerűsítették és megkezdték a Nádor-vonal kiépítését. Az 1848-49-es szabadságharc idején Klapka György parancsnoksága alatt készültek  az erőd kazamatái, majd a bukás után az osztrákok tovább folytatták az erődrendszer kiépítését, ami 1877-re fejeződött be.

    Magyarországról érkezve a híd után rögtön az első lehetőségnél forduljunk jobbra, majd újra jobbra. A rövid út végén térjünk balra és egyenesen az erőd előtti ingyenes parkolóba jutunk.

Nyitva, belépő: http://www.komarno.sk/hu/varlatogatas_4260.html

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?