várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

KOMÁROM

(szlovák: Komárno, német: Komorn)

GPS: 47°45'15.5"N 18°08'04.0"E

47.754309, 18.134437

 

    A központi erőddel rendelkező bástyarendszer elődje egy földvár volt, melyet IV. Béla uralkodása alatt alakítottak kővárrá. A török fenyegetés idején I. Ferdinánd császár elrendelte a megerősítését, melynek köszönhetően sikeresen ellenállt az 1594-es török ostromnak. 1663 és 67 között egy új erődrendszer készült, melyet 1682-ben árvíz, 1763-ban és 1783-ben földrengés rongált meg. Újbóli megerősítése 1800-as évek legelején Bécs elestével történt, majd elkezdődött az erődrendszer kiépítése. Az Öreg- és Újvárat 1827 és 1839 között korszerűsítették és megkezdték a Nádor-vonal kiépítését. Az 1848-49-es szabadságharc idején Klapka György parancsnoksága alatt készültek  az erőd kazamatái, majd a bukás után az osztrákok tovább folytatták az erődrendszer kiépítését, ami 1877-re fejeződött be.

    Magyarországról érkezve a híd után rögtön az első lehetőségnél forduljunk jobbra, majd újra jobbra. A rövid út végén térjünk balra és egyenesen az erőd előtti ingyenes parkolóba jutunk.

Nyitva, belépő: http://www.komarno.sk/hu/varlatogatas_4260.html

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj