várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

 

KORLÁTKŐ

 

(szlovák: Cerová)

GPS: 48°34'30.9"N 17°23'08.9"E

48.575245, 17.385811  

 

     Az első említése a XIV. századból ismert, amikor Csák Máté fegyveresei sikertelenül ostromolták. A következő évtizedekben a pozsonyi királyi ispánsághoz tartozott és a Csehország – Nagyszombat útvonal ellenőrzését látta el. 1386-ban Luxemburgi Zsigmond királyé, aki 1394-ben a lengyel Stibor pozsonyi ispánnak adományozta. 1414-ben a Kamara kezelésébe jutott, majd Újlaki Miklós erdélyi vajda szerezte meg. 1443 előtt cseh husziták foglalták el, akiktől 3 év múlva Bucsányi Osvát váltotta ki. Később az Apponyiak birtoka, akik XVI. század folyamán megerősítették. Korlátkő elkerülte a felrobbantási parancsot, sorsát a környező lakosság építőanyagigénye pecsélte meg.

    Rozbeny község meredek utcáján az elágazásnál forduljunk balra. Ez az út egészen az erdő széli faházhoz vezet. Parkolni itt tudunk, bár a gazda jobban szereti, ha kicsit távolabb állunk meg. Az erdőbe egyenesen bevezető útra ne menjünk be bármennyire csalogató, mert az nem a várhoz, hanem a hegyről le a faluba visz!!! Az erdő előtt menjünk jobbra, kb. 50 méterre lesz a várhoz bevezető út. A fán kék romjelzés van. Innen már pár perc és az egykori kapuhoz jutunk. Teljesen rom, a növényzet benőtte. Óvatosan mozogjunk!

 

 

 

  

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?    *****    Párkapcsolat, karrier, pénzügyek - elakadtál valahol? Szeretnéd tudni a válaszokat? Akciós Tarot kártya elemzés!    *****    and i know now that this world will never be enought