várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
 

 

KORLÁTKŐ

 

(szlovák: Cerová)

GPS: 48°34'30.9"N 17°23'08.9"E

48.575245, 17.385811  

 

     Az első említése a XIV. századból ismert, amikor Csák Máté fegyveresei sikertelenül ostromolták. A következő évtizedekben a pozsonyi királyi ispánsághoz tartozott és a Csehország – Nagyszombat útvonal ellenőrzését látta el. 1386-ban Luxemburgi Zsigmond királyé, aki 1394-ben a lengyel Stibor pozsonyi ispánnak adományozta. 1414-ben a Kamara kezelésébe jutott, majd Újlaki Miklós erdélyi vajda szerezte meg. 1443 előtt cseh husziták foglalták el, akiktől 3 év múlva Bucsányi Osvát váltotta ki. Később az Apponyiak birtoka, akik XVI. század folyamán megerősítették. Korlátkő elkerülte a felrobbantási parancsot, sorsát a környező lakosság építőanyagigénye pecsélte meg.

    Rozbeny község meredek utcáján az elágazásnál forduljunk balra. Ez az út egészen az erdő széli faházhoz vezet. Parkolni itt tudunk, bár a gazda jobban szereti, ha kicsit távolabb állunk meg. Az erdőbe egyenesen bevezető útra ne menjünk be bármennyire csalogató, mert az nem a várhoz, hanem a hegyről le a faluba visz!!! Az erdő előtt menjünk jobbra, kb. 50 méterre lesz a várhoz bevezető út. A fán kék romjelzés van. Innen már pár perc és az egykori kapuhoz jutunk. Teljesen rom, a növényzet benőtte. Óvatosan mozogjunk!

 

 

 

  

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LETTERSTOME -> ÚJ OLDAL - LEVELEK MAGAMNAK - ÚJ OLDAL <- LETTERSTOME    *****    Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    Ha bármilyen kérdésed van, akár egészségügyi, akár párkapcsolati; keress meg és segítek!    *****    Költöztetés-Bútorszállítás-Tatabánya !    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Órarendek, Borítóképek SSO témában.- F e n t az 1. Videóm is c: KATT    *****    A horoszkóp elemzés,nagyon sok problémától megvéd,rámutat olyan betegségekre,melyek megelõzhetõk, ne mulaszd el,keress!    *****    Születési,gyermek,hold,párkapcsolati,fogamzási horoszkópok,elõrejelzések,biotérkép,ingyenes konzultációval.Ne hagyd ki!!    *****    Érdekel az Euróvíziós dalfesztivál? Kíváncsi vagy más országok indulóira? Akkor nézz be oldalamra, ahol láthatod õket.    *****    FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG //    *****    Egy horoszkóp olyan üzenetekhez juttat,melyek az egész életedre sok pozitív és fontos információt tartalmaz.Ne hagyd ki!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, mindent megbeszélhetsz velem! Várlak!!!    *****    Valentínnap szavazz te is Vivi és Makai Tomi fotójára likeokkal LOVE & NAAF #usacar Köszönjük!