várak útján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

 

KORLÁTKŐ

 

(szlovák: Cerová)

GPS: 48°34'30.9"N 17°23'08.9"E

48.575245, 17.385811  

 

     Az első említése a XIV. századból ismert, amikor Csák Máté fegyveresei sikertelenül ostromolták. A következő évtizedekben a pozsonyi királyi ispánsághoz tartozott és a Csehország – Nagyszombat útvonal ellenőrzését látta el. 1386-ban Luxemburgi Zsigmond királyé, aki 1394-ben a lengyel Stibor pozsonyi ispánnak adományozta. 1414-ben a Kamara kezelésébe jutott, majd Újlaki Miklós erdélyi vajda szerezte meg. 1443 előtt cseh husziták foglalták el, akiktől 3 év múlva Bucsányi Osvát váltotta ki. Később az Apponyiak birtoka, akik XVI. század folyamán megerősítették. Korlátkő elkerülte a felrobbantási parancsot, sorsát a környező lakosság építőanyagigénye pecsélte meg.

    Rozbeny község meredek utcáján az elágazásnál forduljunk balra. Ez az út egészen az erdő széli faházhoz vezet. Parkolni itt tudunk, bár a gazda jobban szereti, ha kicsit távolabb állunk meg. Az erdőbe egyenesen bevezető útra ne menjünk be bármennyire csalogató, mert az nem a várhoz, hanem a hegyről le a faluba visz!!! Az erdő előtt menjünk jobbra, kb. 50 méterre lesz a várhoz bevezető út. A fán kék romjelzés van. Innen már pár perc és az egykori kapuhoz jutunk. Teljesen rom, a növényzet benőtte. Óvatosan mozogjunk!

 

 

 

  

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? www.kiftit.gportal.hu Életmód, egészség, fitnesz..www.kitfit.gp.hu    *****    Nyereményjáték!!! Az elsõ 20 hirdetõ fejenként 30 kreditet kap ajándékba!!! Hirdess és nyerj! :)    *****    Csatlakozz te is az Airsoft Csapatunkba!!!!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, mindenkinek érdemes belenézni. Tõlem nagyon részletes sors és személyiség analízist kaphatsz!    *****    Születési horoszkóp,elõrejelzés, biotérkép, Jónás féle fogamzási képlet, baba horoszkóp és még sok lehetõség.Kattints!    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Sok olvasmány, érdekes ezoterikus anyagok és asztrológiai megrendelések, diplomás asztrológustól! Keress meg és válassz!    *****    Ne feledd,nemsokára itt a Karácsony és egy születési horoszkóp,nagyon kedves ajándék,lepd meg szeretteid, örülni fognak!    *****    Ünnepi minijátékkal készültünk, a határidõ rövid, nézz be mielõbb és küldd be a megoldást! :)    *****    My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim    *****    Számodra mi az, ami átadja az õszi hangulatot? Készíts õszi fotókat, küldd be és nyerj! :)    *****    WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU    *****    Rendeld meg,születési horoszkópodat 3 év ajándék elõrejelzéssel,biotérképed,párkapcsolati elemzésed.Várlak az oldalamon!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Szeptember 17. - 22. ig minden megrendelés, csak a felébe kerül! Érdemes élni ezzel a lehetõséggel. Várlak az oldalon!!!    *****    Új regényem, olvasóit keresi. Kérlek gyere és olvass bele. Egy Fantasy világ, melyben két harcos a békéért harcol...    *****    Giga akciókkal, promóciókkal vár a Faberlic cég. Ismét Magyarországon is lehet csatlakozni, Magyar katalógus már van!    *****    20-25 oldalas születési horoszkóp,3 év ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval,diplomás asztrológustól. Kattints